Hırvatistan Cumhurbaşkanı Yosipoviç, İsveç Kralı Gustaf ve Kraliçe Silvia'ya Devlet Nişanı Takdim Etti

Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç, İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf ve Kraliçe Silvia'ya, iki ülke ilişkilerine katkılardan dolayı devlet nişanı verdi.

Cumhurbaşkanı Yosipoviç, Hırvatistan'ı ziyaret eden İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf ve Kraliçe Silvia ile birlikte "Ericsson Nikola Tesla" tesislerini ziyaret etti.

Yosipoviç ve Gustaf, ziyeret sırasında şirket yetkililerinden teknolojik yenilikler hakkında bilgi aldı.

İsveç Kralı Gustaf, ziyaret sırasında "Ericsson Nikola Tesla" Yönetim Kurulu Başkanı Gordan Kovaçeviç'e "Kutup Yıldızı Kraliyet Nişanı" takdim etti.

Daha sonra, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Yosipoviç de iki ülke arasındaki kültürel, ekonomik ve siyasi ilişkilere katkılarından dolayı İsveç Kralı Gustaf'ı, Hırvatistan devlet nişanıyla onurlandırdı. Gustaf ise Yosipoviç'e "Kutup Yıldızı Kraliyet Nişanı" verdi.

İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf'a, ziyareti sırasında İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve Çevre Bakanı Lena Ek de eşlik ediyor.

Öte yandan, Zagreb'deki Westin Oteli'nde, "Avrupa Birliği'nin Yeni Pazarı: Hırvatistan - İsveç Nasıl Ekonomik Partner Olabilir" konulu ekonomi forumu düzenlendi.

Foruma, İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç'in yanı sıra iki ülkeden çok sayıda işadamı katıldı.

İsveç Kralı, yarın Hırvatistan'ın güney kesimlerindeki Zadar kentini ziyaret edecek.

Muhabir: Filip Mursel Begoviç - Kayhan Gül

Yayıncı: Ferhat Demircan
Kaynak: AA