Bornova Belediye Başkanı Profesör Kamil Okyay Sındır 4 Yıllık İcraatlarını Anlattı

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, son dört yılda yapılan hizmet ve yatırımları bir basın toplantısı düzenleyerek anlattı.

Bornova Belediye Başkanı Profesör Kamil Okyay Sındır 4 Yıllık İcraatlarını Anlattı
Başkan Sındır, göreve geldiği 2009 yılında Bornova Belediyesi’nin 232 lira olan kişi başına düşen yatırım ve hizmet miktarını dört yılda ikiye katlayarak 480 liraya çıkardıklarını söyledi.

Bornova Belediyesi’nin bütçesini 4 yılda 95 milyon liradan 204 milyon liraya çıkardıklarını belirten Başkan Yıldırım, “Birçok taahhütte bulunduk. Taahhüt ettiklerimizden fazlasını yaptık. İhtiyaç olarak beliren sorun ve projeleri de hayata geçirdik. Dört yıldır kendimizi ve projerimizi de sürekli yeniliyoruz” dedi.

Gerçekçi bütçeler yaptıklarını, gelir bütçemizde de gider bütçemizde de çok yüksek gerçekleşme oranlarını yakaladıklarını kaydeden Başkan Sındır, 2012 yılında gelir bütçelerinin yüzde 98.28 oranında, gider bütçelerinin de yüzde 88.4 oranında gerçekleştiğini dile getirdi.

Gelirlerimizin yüzde 65’i kendi kaynaklarımızdan sağlanıyor” dedi.

Başkan Sındır, “Ayağımızı yorganımıza göre uzattık, bu dört yıl içinde yırganımızı da hep büyüttük” diye konuştu.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK Dört yıllık görev sürelerinde verdikleri tüm sözleri tuttuklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bu sürede birbirinden önemli projeleri hayata geçirdik. Günün şartlarına göre sürekli projeleri de yenileyip yeni hizmetlerle halkımızı buluşturduk. Bundan sonra da öyle yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Hiçbir dil, din, ırk ayrımı yapmadan herkese eşit hizmet ettiklerinin altını çizen Başkan Sındır, “Belediyemizin kaynakları, kamunun yani halkımızın kaynaklarıdır. Bir kamu görevlisi olarak hiçbir siyasi ayrım gözetmeden çalışıyoruz. Ortaya koyduğumuz bu yerel yönetim anlayışından bugüne kadar hiç taviz vermedik” diye konuştu.

Bornova’nın çehresini değiştiren yatırımlar 2009 yılı Nisan ayından itibaren hayata geçirilerek hizmet vermeye başladı.

Son dört yılda Bornova Belediyesi’nin mevcut 47 bin 828 metrekarelik fiziki varlığına, 64 bin 764 metrekare yeni alan eklendi.

Bornova Belediyesi’nin sahip olduğu fiziki inşaat alanının yüzde 58’i 2009 yılından sonra oluşturuldu.

Başkan Sındır, 2009 yılında 95 milyon lira olan Bornova Belediyesi’nin bütçesinin 2013 yılında 204 milyon liraya yükseldiğini, fiziki yatırımlara 2013 yılında 60 milyon lira olduğunu söyledi.

GERÇEKÇİ PLANLAMA YAPIYORUZ Son dört yıldır yaptığı yatırımlarla tüm Türkiye’deki belediyeler arasında rekor kıran Bornova Belediyesi’nde uygulanan idari ve mali disiplin meyvelerini verdiğini anlatan Başkan Kamil Okyay Sındır, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bornova Belediyesi’nin tamamlanan 2012 yılı kesin hesabından da bir rekor çıktı. Geçen yılın gelir bütçesinin yüzde 98.28 oranında gerçekleştiği görüldü.

Bu durum Bornova Belediyesi’nde planlamanın ne kadar gerçekçi yapıldığını ve hedeflere ulaşıldığını rakamsal olarak da ortaya koydu.” OKUL GİBİ BELEDİYE Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Dört yılda 8 kurs merkezi ve 36 öğretmenle 18 bin 526 kişiye kurs verdiklerini, talepleri karşılamak için Altındağ ve Evka-3’te yeni kurs merkezleri açmak için de hazırlıklara başladıklarını belirtti.

Binlerce ailenin gıda ihtiyacını karşıladıklarını kaydeden Başkan Sındır, “Bornova Belediyesi, üniversite öğrencileri ve engellilere özel iki merkezi etkin bir şekilde kullandı. Dar gelirli asker ailelerine ve afetzedelere nakdi yardım yapıldı. Tüm ilçe halkı Van depremi sonrası başlatılan yardım kampanyası için seferber oldu” dedi.

Başkan Sındır, yol ve kaldırımların onarım ve bakımı için 4 yılda 12.8 milyon lira harcadıklarını, 100 bin ton asfalt kullandıklarını dile getirerek, “Bornova Belediyesi’nin yaptığı asfalt çalışması 7 metre genişliğinde, 114 kilometre yola karşılık geldi. 120 bin metrekarelik parke taş döşenirken 32 kilomotre kilit parke taş tretuvar döşendi” şeklinde bilgi verdi.

‘Sokak arasında pazaryeri bırakmayacağız’ sloganıyla yola çıktıklarını, 2009 yılından bu yana her biri kapalı olmak üzere beş yeni pazar yerini hizmete açtıkları bilgisini veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, şöyle konuştu: “2013 yılı içerisinde ise aralarında Merkez Pazaryeri’nin de bulunduğu, modern koşullarda alışveriş imkanının sunulacağı 3 pazaryeri daha tamamlanacak. Mevlana, Doğanlar, Evka 4, Pınarbaşı ve Işıkkent Pazaryerlerini tamamlandı. Kamulaştırma nedeniyle engele takılan ve hukuki süreci atlatılan Merkez Pazaryeri ile birlikte Çamkule ve Evka 3 pazaryerlerinin yapımı başladı ve bu yıl içinde tamamlanacak.” SPORA TAM DESTEK Bornova Belediyesi’nin açtığı spor okullarından son dört 4 yılda 10 bini aşkın çocuk, genç ve kadının yararlandığını kaydeden Başkan Sındır, şunları söyledi: “Altyapı atağının da yaşandığı ilçeye çok sayıda yeni spor tesisi yapıldı. Önümüzdeki dönemin en önemli projeleri ise Doğanlar’a yapılacak 10 bin kişi kapasiteli Şehir Stadı ile 2 bin 500 kişilik Altındağ Spor Kompleksi oldu. 2009-2013 yılları arasında dokuz branşta spor okulları açtı. En yoğun ilginin takım sporlarına gösterildiği kurslarda önemli başarılar ise bireysel branşlarda geldi. Özellikle tekvandocu ve jimnastikçiler başarıya doymadı. Bu iki branşta milli takımlara da çok sayıda sporcu verildi.

Her yıl artan sporcu sayısı ve kazanılan başarılar ile birlikte yeni tesisler ve mevcut tesislere yapılan yatırımlar ilçenin spor alanındaki en önemli kazanımları oldu. Bornova Belediyesi, ilçe sınırları içerinde faaliyet gösteren amatör kulüplere de her zaman destek verdi.” 25 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİMLER Başkan Sındır, son dört yılda ilköğretim ve lise çağındaki 25 bin öğrenciyi ücretsiz sunduğu olanaklarla geleceğe hazırladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: “9 bin 46 öğrenci Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde, 5 bin 300 öğrenci Genç Kaşifler Bilim Evi’nde bilim eğitimi alırken, BELGEM dört yılda toplam 10 bin 38 öğrenciye kurs verdi. Bornova Belediyesi’nin hizmetlerinden yararlanan çocukların sayısı hobi ve sanat kurslarıyla birlikte 30 bini buldu. Bornova Belediyesi, BELGEM, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Genç Kaşifler Bilim Evi’nde çocuklara yönelik astronomi, fizik, kimya, biyoloji, bilim tarihi gibi eğitimler verilirken gitar, piyano gibi pek çok daldaki sanat kursuyla satranç, holkoyunları gibi hobi kursları da en çok çocuklar için açıldı. Bornova Belediyespor Kulübü’nün faaliyet alanındaki spor branşlarında da Bornovalı çocukların sağlıklarına yatırım yapıldı.”
Kaynak: İHA