ABD Başkan Yardımcısı Biden'den Açıklama

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, silah lobilerinin halka yanlış bilgiler yaydıklarını söyledi.

Biden, bir Amerikan televizyon kanalına verdiği mülakatta, Senato'da görüşülen yasa tasarısının Amerikalıların anayasanın ikinci maddesiyle korunan özgürlüklerini kısıtlamadığını kaydetti.

Konuyla ilgili oluşturulan "paranoya"nın da farkında olduğunu belirten Biden, ülkenin en güçlü silah lobisi Ulusal Tabanca Derneği'nin yanlış bilgiler yaydığını ifade etti.

Biden, "NRA'ın son dönemlerdeki tek başarısı dezenformasyon yaratmak" dedi.

Yine de Amerikan halkının bu konuda daha önce hiç olmadığı kadar kararlı olduğunu dile getiren Biden, "Bu, Amerikan halkının siyasetçilerin çok önünde gittiği konulardan biri" dedi.

-"Daha yapılacak işler var"-

Beyaz Saray Sözcüsü Jay carney, ABD Senatosu'nun silah kontrol yasasını görüşmeye başlamasıyla ilgili olarak, "Daha yapılacak işler var ama bu gelişmeden gerçekten memnunuz" dedi.

Carney, günlük basın toplantısında, bunun bir yandan Amerikalıların anayasanın ikinci maddesiyle özgürlükleri koruma altına alınırken diğer yandan silah şiddeti eylemlerinin azaltılması yönünde mantıklı ve sağduyuya dayanan bir yasal düzenlemenin ortaya çıkması için atılan önemli bir ilk adım olduğunu söyledi.

Carney, "Daha yapılacak işler var ama bu gelişmeden gerçekten memnunuz" dedi.

Muhabir: Barışkan Ünal - Mehmet Toroğlu

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA