İspir’de Polis Haftası Etkinlikleri

Türk Polis Haftasının 168. yıldönümü nedeniyle Erzurum’un İspir İlçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

İspir’de Polis Haftası Etkinlikleri
Yaklaşık bir hafta süren etkinlikler çerçevesinde emekli emniyet mensupları ile dul ve yetim emniyet mensubu yakınları ziyaret edildi. İlköğretim okulları ve liselerde öğrencilere yönelik polisi tanıtıcı bilgi ve seminerler verildi.

Vatandaşla olan münasebetlerin geliştirilmesine yönelik esnaf ziyaretlerinde bulunuldu. İspir’de görev yapan personel arasında tabanca atış yarışmalarıyla devam eden etkinliklere şehit olan emniyet mensupları için Merkez Tuğrul Şah cami’inde Mevlid-i şerif okutuldu.

Etkinliklerin bugünkü bölümünde Kaymakamlık binası önünde Atatürk anıtına çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından araçlarla şehir turu yapıldı. Programa daha sonra emniyet binası önünde devem edildi.

Kutlamalara İlçe Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Belediye Başkanı Osman Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Volkan Atalay,İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Cemil İşbaşaran, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, Ak Parti İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya, öğretmenler, öğrenciler ve İspir halkı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Amiri Mustafa Demirgül yaptı.Demirgül koruşmasında; ”Polis anayasa, kanun ,tüzük,ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki ile cesaret ,feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır.Devletin bekası milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmemektedir.Polisin hedefi öncelikle suçun işlenmesini önlemektir.Eğer buna rağmen suç işlenmiş ise suçla ilgili delilleri ve şüphelileri tespit ederek şüphelileri yakalayıp adalete teslim etmektir.

Her türlü gerici akımlar, bölücü ve yıkıcı terör ve gençliğimizin büyük belası uyuşturucu ile mücadele ve yine trafik terörü başlıca öncelikli görevlerimiz arasındadır.Bunlarla mücadeleye aralıksız devam edilecektir.

İspir İlçemiz Doğu Anadolu Bölgesinin en huzurlu ilçelerinden bir tanesidir. Burada en büyük pay şüphesiz İspir halkınındır.Huzur ve güven ortamını sizlerden aldığımız destekle en üst seviyelere çıkardık.Yine sizden aldığımız destek sayesinde huzur ortamı devam edecektir” dedi.

Belediye Başkanı Osman Çakır ise konuşmasında tüm bu etkinliklerde canla başla çalışan görev yapan herkese teşekkürlerini sunduktan sonra “Bir hatırlatma yapmadan geçmek istemiyorum.Halk olarak bir eksikliğimiz var.Polisimize yardımcı olmuyoruz.Bir şey sorulduğu zaman acaba söylersem ispiyonculuk mu olur ,hayır olmaz gelişmiş ülkelerde bu yapılıyor.Bu bir vatandaşlık görevidir.Bu vesileyle Ülkemize ve İlçemize hayırlı olması dilekleriyle sözlerini tamamladı.

Ardından İlçe Kaymakamı Faik Oktay Sözer, ”Polis teşkilatının 168.yılını en içten duygularımla kutluyorum.Bu vesileyle bu onurlu görevi yerine getirirken şehit olan şehitlerimize Allah’tan rahmet ,gazilerimize sağlık sihhat ve afiyetler diliyorum.Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi!”Vatanını en çok seven görevini en iyi papandır”.üslubuyla görev yapan emniyet teşkilatımızın 168. yılını tekrar en içten dileklerimle kutlar bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında şiir kompozisyon yarışmalarında dereceye giren şiir ve kompozisyonlar okundu. Kompozisyon dalındı biricilik İspir Sağlık Meslek Lisesi 9.sınıf öğrencisi “POLİS” adlı başlığıyla Beyzanur Çelik’e verildi.

Şiir dalındı birincilik Ziya Paşa Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Merve Eroğlu’na ,ikincilik ödülü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 7.sınıf öğrencisi Ebru Tiryaki’ye Üçüncülük ödülü ise Kırık Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ümit Ünal’a verildi.

Atıcılık dalında ödüller Tahsin Karadeniz,Ali Kemal Arslan,ve İnan Yazık’a verildi.

Ayrıca Emniyet Amiri Mustafa Demirgül tarafından Etkinlikler çerçevesinde anasponsorluk görevini üstlenen Özlüce Köyü Muhtarı ,Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Karaca’ya plaket verildi.

Törenin ardından Halka Fatih Köşkü Çay Bahçesinde öğlen yemeği verildi.

Kaynak: İHA