Hırsızlık Amacıyla Girdiği Evdeki 2 Aylık Hamile Kadını Boğazını Keserek Öldürdüğü İddia Edilen Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Antalya'da hırsızlık amacıyla girdiği evdeki 2 aylık hamile Sevilay Cevkiroğlu'nu boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek, suçu gizlemek, suç delillerini ortadan kaldırmak" suçlamalarıyla tutuklu yargılanan Hasan Sakar ile Cevkiroğlu'nun eşi Tahir Cevkiroğlu ve avukatları katıldı.

Sakar, mahkemedeki savunmasında, eve hırsızlık amacıyla gittiğini ancak maktulün evde olduğunu bilmediğini söyledi.

Evde kimsenin olup olmadığını kontrol etmek amacıyla kapı zilini çaldığını anlatan Sakar, kapıyı açan Çevkiroğlu'ndan binanın çatı katındaki bir işte çalıştığını hatırlatarak çatı katının anahtarını istediğini kaydetti.

Çevkiroğlu'nun önce kapıyı kapatıp eşiyle telefonda görüştüğünü, daha sonra tekrar açtığını belirten Sakar, "Bu sırada içeriye girerek maktulün ağzını elimle kapattım ve paraların yerini söylemesini istedim. Beni yatak odasına götürüp altınlarını verdi. Onu banyoya kilitleyip gidecektim ancak direndi. Kendisini kurtarmak için çırpındı. O sırada elimdeki bıçak boğazına saplandı. Maktulün yaralandığını görünce yavaşça yere bırakarak altınları alıp kaçtım" dedi.

Tahir Cevkiroğlu ise olay günü eşinin kendisini arayıp sanık ile aralarında geçen konuşmayı anlattığını, kendisinin de "Lazımsa benden istesin" diyerek telefonu kapattığını söyledi.

Yaklaşık 10 dakika sonra eşini aradığında telefonunun cevap vermediğini ifade eden Çevkiroğlu, "Bunun üzerine annesini eve yönlendirdim. Annesi kapıyı açan olmadığını söyleyince ben de eve gittim. Kapıyı çilingire açtırdım. İçeriye girince eşimi kanlar içinde bulduk, ölmüştü. Baldırında ve koltuk altında da bıçak darbeleri vardı" diye konuştu.

Savcılık da iddianamede, kasten işlenilen eylemin otopsi raporuna göre eziyet çektirerek öldürmek kavramına uygun düştüğünü belirterek, sanığın "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, "Suçu gizlemek, suç delillerini ortadan kaldırmak" suçlarından da 18 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

Duruşma, sanığın avukatının ek süre talep etmesi nedeniyle 15 Mayıs'a ertelendi.

-Olayın geçmişi-

Alanya'da 20 Kasım 2012'de meydana gelen olayda, hırsızlık amacıyla Şekerhane Mahallesi Şevket Tokuş Caddesi Cevkiroğlu Apartmanı'nın 5'inci katındaki daireye giden Sakar, içeride bulunan iki aylık hamile Sevilay Cevkiroğlu'nun boğazını kesmiş, eşi tarafından ağır yaralı halde bulunan Cevkiroğlu, kaldırıldığı Özel Hayat Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından cep telefonu sinyallerini takibe alınan Sakar, Adana'ya gitmek için bindiği otobüs durdurularak yakalanmıştı. Sakar'ın üzerinde yapılan aramada Cevkiroğlu'nun evinden alındığı belirtilen 1 adet burma bilezik, 4 adet yüzük ve 1 adet cep telefonu ele geçirilmişti.

Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Muhabir: Mustafa Kurt / Bekir Bektaş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA