İlkbahar Halsizlik Oluşturabilir

İlkbaharın gelmesiyle yaşanan hava değişikliği kimi insanlarda halsizlik sebebi olabiliyor.

Uzmanlar, kendini sürekli halsiz hisseden ve uykulu halinden bir türlü kurtulamayanların yapacağı birkaç değişiklikle zinde kalabileceklerini söyledi.

Kars Sağlık Sevenler Derneği (KARSSED) Başkanı ve Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Yunus Yılmaz, havaların ısınmasıyla birçok kişide eklem ağrıları, halsizlik, sürekli uyku isteği görüldüğünü ve bunun da ilkbahar halsizliği olarak adlandırıldığını ifade etti.

Uzm.Dr. Yılmaz, ilkbahar ve sonbahar aylarında sıkça karşılaşılan halsizliği, insan metabolizmasında hava değişikliği karşısında gerçekleşen bazı durumların oluşturduğunu belirtti.

Bu mevsimde havadaki değişikliklerin ve havada bulunan pozitif ve negatif yüklü iyonların taşınma sırasında birtakım değişiklikleri ortaya çıkarabildiğine dikkat çeken Uzm.Dr.Yılmaz, “Bu durum kişilerde beraberinde ruhsal sıkıntılar ve halsizlik getirmektedir.” dedi.

Bu durumlarla karşılaşmamak için yaşam alanlarının havalandırılmasını, düzenli uyku saatlerinin belirlenmesini, günde ortalama 7- 8 saat uyumaya çalışılmasını, haftada en az 2 gün açık havada tempolu yürüyüşler yapılmasını ve akabinde ılık bir duş alınmasını tavsiye eden Uzm. Dr.Yılmaz, ayrıca beslenmenin de önemli olduğuna değindi. Günde 2- 3 litre su tüketmenin bahar yorgunluğundan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için gerekli olduğunu anlatan Yılmaz, uygun besinler alınmasının da halsizliği ortadan kaldıracağını sözlerine ekledi .