Kulüp-okul-futbol Projesi

Türkiye Futbol Federasyonu ile Mili Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği, 'Kulüp-Okul-Futbol' projesinin merkez Toroslar ilçesindeki açılışı yapıldı.

Kulüp-okul-futbol Projesi
Toroslar Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, açılışa Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, İçel İdmanyurdu Kulübü'nün Yöneticileri ile öğrenciler katıldı.

Toroslar ilçesinden 14 okulda 280 öğrenciye ulaşılan proje kapsamında okullar tatile girene kadar yetenekli gençler seçilecek.

Açılışta konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, spor ile birçok olumsuzlukların önüne geçilebileceğini de vurgulayarak, amaçlarının çocukları ve gençleri spora yönlendirerek yüksek ahlaklı nesiller oluşturmak olduğunu kaydetti.

Tuna, "Çalışma yol haritamızda 3 önemli unsur var. Sağlık, eğitim ve gençlik. Sağlık ve eğitim anlamında verdiğimiz katkılar çok önemli ama gençlik de geleceğimizin Türkiye’sini yönetecektir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, muasır medeniyet seviyesinin üzerinde olmak gibi bizlere bir vizyon göstermiş. İşte o değeri alabilmek ve geleceğe umutla bakabilmek için geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi iyi yetiştirmemiz gerekir. Toroslar Belediyesi olarak sağlık, eğitim ve gençlik ile ilgili alt yapı konusunda çok güzel projeler yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Özellikle yaz tatilinde bin çocuğumuzu inşa ettiğimiz spor tesislerinde futbol ve basketbol branşlarında eğitiyor ve onları yeşil sahalarla buluşturuyoruz” dedi.

Çocuklara, inşa ettikleri Gençlik Merkezi projesi ile ilgili bilgiler de veren Tuna, "Sizler çok şanslı bir dönemde yaşıyorsunuz. İlçemiz artık her türlü alt yapıya sahip. Korukent Mahallesi’nde 45 bin metrekarelik alanda inşasına başladığımız ‘gençlik merkezi’ ile ilgili çalışmalarımızı 6-7 ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. 60 sporcunun konuşlanabileceği tesiste, nizami futbol, voleybol, basketbol ve paintball oyun sahaları ile tenis kortu, soyunma odaları, süs havuzu, ücretsiz internet evi ve okuma odası yer alacak. Amacımız, yüksek ahlaklı gençler oluşturmaktır. Toroslar Belediyesi olarak hedefimiz beyni bilgi ile dolu, sporcu kimlikleriyle bütünleşmiş gençleri görmektir. Bu proje ile de bunu bir resim karesinde görüyoruz. Bundan önceki süreçte te gördük. Bu sayının artması ise bizleri mutlu eder. Projenin hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak ise 3 yıldır ilkokulları arasında spor ligi oluşturduklarını ve projeye Toroslar Belediyesi’nin yaptığı tesislerin katkısının çok büyük olduğunu ifade etti.

Çıtak, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi spora yönlendirmek için hayata geçirdiğimiz projelerde bize destek veren Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandılar

Programda ayrıca, Başkan Tuna ve diğer protokol üyeleri etkinliklerde kullanmak üzere öğrencilere futbol antrenman malzemesi dağıttı.

Kaynak: İHA