Parklara Şehitlerin İsimleri Verildi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde şehit isimlerinin verildiği parklar şehit aileleri tarafından gezildi.

Parklara Şehitlerin İsimleri Verildi
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 17 Eylül 2012 tarihinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan Polis Memuru Murat Toprak ve 22 Haziran 2009 tarihinde Gaziantep’in Karkamış ilçesinde görev yaptığı sırada Fırat Nehrinde akıntıya kapılıp hayatını kaybeden Polis Memuru Sait Tunçmen’in ismi Kahta Belediyesi tarafından ilçedeki iki parka verildi.

İki şehit polisin isminin verildiği parklar Kahta Kaymakamı Metin Esen, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Eser, şehit yakını olan Eğitim-Bir-Sen Kahta Temsilcisi Halil Tunçmen, şehit polislerin babaları ve yakınları tarafından gezildi.

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı’ya çocuklarının isimlerini parklara vermesinden dolayı teşekkür eden Şehit Polis Memuru Sait Tunçmen’in babası Mehmet Tunçmen,” Allah devletimizden razı olsun. Başkanımızdan da razı olsun. Bu parka oğlumun ismini vermesi beni çok mutlu etti. Şehidim burada yaşayacaktır” dedi.

Şehit Polis Memuru Murat Toprak’ın babası Ramazan Toprak da teşekkürlerini dile getirerek, “Başkanımız, oğlum Murat’ın ismini buradaki parka verdi. Bu bizi çok sevindirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kahta Kaymakamı Metin Esen ise, Kahta Belediye Başkanının bu konuda çok hassas biri olduğunu ifade ederek şehit isimlerini parklara vermesinin gurur verici olduğunu dile getirdi.

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı da konuşmasında,”Şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. Onları yaşatmak adına isimlerini bu iki parkımıza verdik. Bu parkların açılışını yapmadık. Sadece ailelerle birlikte burayı gezip özellikle parkın içinde yapmamızı istedikleri bir şey var mı yok mu onu sormak istedik. Eğer bizden bir talepleri olursa yerine getirmeye hazırız” dedi.

Kaynak: İHA