2'si Çocuk 3 Kişinin Öldüğü Yangın Faciasının Yaraları Sarılıyor

Bursa'da 15 gün önce 2'si çocuk 3 kişinin öldüğü yangın faciasının yaraları sarılıyor.

2'si Çocuk 3 Kişinin Öldüğü Yangın Faciasının Yaraları Sarılıyor
Osmangazi Belediyesi çocuklarını kaybeden Serhat ve Sema Taşcı çiftine bir ev tahsis edip yeni eşya satın aldı. Merkez Osmangazi ilçesi Sırameşeler Mahallesi'nde sobanın sebep olduğu yangın 7 yaşındaki Zeynep ve 4 yaşındaki Nazlı Taşçı ile halaları 18 yaşındaki Ecem Taşçı’nın ölümüne yol açmıştı. Çocukları ile kardeşini kaybeden Serhat Taşçı ve ailesinin yaraları sarılıyor.

Yürek dağlayan olayın ardından hayata tutunmaları için, Taşçı çiftinin ihtiyaçları ile yakından ilgilenen Osmangazi Belediyesi, aileye öncelikle barınacak kiralık bir ev bulunmasında yardımcı olurken, acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir miktarda nakdi yardım sağladı. Osmangazi Belediyesi’nin girişimleri ile kiralanan evlerinde yaşamlarını sürdüren Serhat ve Sema Taşçı çiftine, ilk etapta mutfak eşyası ve malzemeleri ile acil ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardım edildi.

Son olarak Taşçı çiftinin evlerindeki mobilya ve soba ihtiyaçları da belediye tarafından karşılandı. Özel bir firmanın katkıları ile temin edilen yatak odası, oturma odası, koltuk takımı ile doğalgaz sobası, ekipler tarafından Taşçı çiftinin evlerine monte edildi.

Yaşanan acı olayın ardından Osmangazi Belediyesi’nin destekleri ile ihtiyaçlarının büyük bir kısmının karşılandığını dile getiren Sema ve Serhat Taşçı çifti, verdiği destek için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a da teşekkür etti. Mobilya ve doğalgaz sobasının teslimini gerçekleştiren Belediye yetkilileri de, Sema Taşçı’ya, kendisini iyi hissetmesinin ardından belediye bünyesinde bir işte istihdam edileceğinin müjdesini verdi .
Kaynak: İHA