Polis Kalpleri Sahnede Buluşturuyor

Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından desteklenen ve kadına şiddet ile aile içi şiddeti konu alan 'Kalpler Sahnede Buluşuyor' adlı oyun’un provaları devam ediyor.

Polis Kalpleri Sahnede Buluşturuyor
Ardahan Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü, Ardahan Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerin ve farklı meslek gruplarından oyuncularında katılımıyla tiyatro sahnelerine gönül verenlere destek olmak amacıyla 'Kalpler Sahnede Buluşuyor' isimli proje hayata geçiyor. Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın yazmış olduğu, yönetmenliğini Erkan Çimen’in yaptığı ve ailelerin çocuklarına vermeleri gereken önemi, kadına şiddeti ve birçok sosyal sorunları konu alan oyun 2 perde halinde Ardahan Halk Eğitim merkezinde gösterime girecek. Aylardır provaları devam eden tiyatro oyununda Üniversite öğrencileri dışında farklı meslek gruplarında yer alan oyuncuların projede yer alması dikkat çekiyor.

Oyunun yönetmeni Erkan Çimen, burada amacımız Ardahan üniversitesi öğrencileri ile Ardahanlı gençlerin kaynaşmasını sağlamak olduğunu ifade ederek, "Şu an provasını izlediğiniz oyun Kalpler sahnede buluşuyor. Oyunumuzun ismi de yarınlara geç kalmadan, amacımız Ardahan üniversitesi öğrencileri ile Ardahanlı gençlerin kaynaşmasını sağlamak. Kendimde bir üniversite öğrencisi ve bir Ardahanlı olarak tiyatro ile ilgileniyorum. Bizler Dursun Akçam Kültür ve Sanat vakfı çatısı altında tiyatro ile ilgili çalışmalarımızı sürdürürken Emniyet müdürlüğü Güvenlik şube müdürlüğünün projesini birlikte yürütmeye karar verdik. Emniyet müdürlüğünün böyle bir çalışması olduğunu duyunca bizde birlikte olmak istedik. Ardahan’da yapılabilecek en iyi şeyin tiyatro olduğunu düşündüğümüz için böyle bir proje de yer almak istedik. Oyunumuz bir hafta boyunca gösterimde kalacaktır. Ayrıca projemizin bütün masrafları Ardahan İl Emniyet müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır ve bizlerin özel ihtiyaçlarını da karşılamışlardır bu konuda kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Oyunculardan Ceren Odabaşı ise oyunu kısaca anlatarak, "Oyunumuz tutarsız aile çocuklarının uyuşturucuya sürükleniş hikâyesini anlatıyor. Tabi bununla birlikte kadına şiddet ve aile şiddeti de işliyoruz. Dursun Akçam tiyatro topluluğu ve Ardahan üniversitesi gençleri olarak çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Katkılarından dolayı Ardahan İl Emniyet müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Sahnede Erdal karakterini oynayan İlkay Alan ise, ’’sahnede Erdal karakterini oynuyorum. Erdal karakteri, arkadaşlarına saçma sapan espriler yapan fakat bu esprilerin kaynağı ailesinden şiddet görmesi ve bu acıyı arkadaşlarının yanında unutuyor böyle bir karakter. Ardahan İl Emniyet müdürlüğü ve Dursun Akçam tiyatro topluluğu olarak bu proje de buluştu. Projemizin adı kalpler sahne de buluşuyor. Bu proje ile kaynaşma amacındayız ve özellikle Güvenlik Şube müdürlüğüne, İl Emniyet Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz özverili çalışmalarından dolayı. Gördüğünüz gibi arkadaşlar sahnede çalışmalara devam ediyor." şeklinde konuştu.

Tiyatro biletleri Ardahan Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünden ücretsiz olarak temin edilecek ve oyun 1, 2, 3 ve 8 Nisan tarihlerinde izleyicileri ile buluşacak .
Kaynak: İHA