İnegöl'de Sokak Lambaları Yanmayan Vatandaşlardan Mumlu Protesto

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, yaklaşık 4 aydır sokak lambaları yanmayan Turgutalp Mahallesi'nde vatandaşlar mum yakarak sokakları aydınlatmaya çalışıyor.

İnegöl'de Sokak Lambaları Yanmayan Vatandaşlardan Mumlu Protesto
Turgutalp Mahallesi'nde Avcılar, Büyük Dere ve Tüccar Abdurrahman sokakları sakinleri, karanlık olan sokaklarını mum yakarak aydınlatmaya çalışıyor. Akşamları lambaların yanmaması yüzünden sokağa çıkamadıklarını ifade eden vatandaşlar, UEDAŞ'ta kendilerini muhatap alan kimsenin olmadığını ileri sürdü. Sokak lambalarının yanmaması yüzünden kapıların önlerinde mum yakan vatandaşlar, şehrin göbeğinde yaşanan bu ilkel manzaraya UEDAŞ'ın sebep olduğunu belirtti

Yaklaşık 4 aydır sokak lambalarının yanmadığını ifade eden sokak sakinlerinden Aytekin Keskin, "Defalarca UEDAŞ'a 186 hattını arayarak veya bizzat giderek müracaat ettiğimiz halde kimse bizi kaale almıyor. 4 aydır şehrin göbeğinde karanlıktayız. Çocuklarımızı akşam dışarı salmaya korkuyoruz. Aynı zamanda Başbakanlığa bağlı BİMER'e de müracaat ettik. Yine hiçbir şekilde netice alamadık. Biz özelleştirilen bu kurumun, şikayet edilecek merciini arıyoruz. Muhatap bulamıyoruz. Nereye şikayet edeceğimizi bilemiyoruz. En Son basın mensuplarından yardım istiyoruz. Devlet yetkilileri, siyasiler bize bu konuda yardımcı olsunlar. 2. kez sayaç yazmaya dahi tenezzül etmiyorlar. Diyorlar ki, 'Sayaç numarasını alıp gelin'. Bizden bu yanmayan sokak lambalarının ücretini talep ediyorlar. Ben bizzat UEDAŞ'a gittiğimde, müdür beyle görüşmek istediğimi söyledim. Orada başka bir şahıs tarafından kaba bir tavırla karşılandım. Ben de bir devlet memuru olmam hasebiyle, karşılık vermeden, onun seviyesine inmeden oradan çıktım. Özelleştirilen kurumların hali bu. TEDAŞ döneminde yarım saat, bir saat içinde isteklerimize cevap geliyordu. Fakat şu anda muhatabımız yok" dedi.

Büyük Dere, Avcılar ve Tüccar Abdurahman sokaklarındaki sokak lambalarının hiçbirinin yanmadığını ifade eden Ahmet Sevinç ise, "En az 30 sefer ben telefon ettim. Elektrik arıza servisinde kimse yok anlaşılan, telefonu kaldırmaya bile tenezzül etmiyorlar. En Sonunda UEDAŞ merkezine telefon ettim. Bir kadın çıktı. ‘T.C. kimlik numaranı verir misin?’ dedi.

Bankadan kredi mi vereceksin, ben sana derdimi anlatıyorum, benim T.C. numaramla ne işin var? ‘Sizin adınıza şikayet dilekçesi dolduracağız’ dediler. Doldurdular. ‘Yarın akşama kadar sorunlarınız giderilecek’ dedi.

45 gün geçti, hala lambalar yanmıyor" diye konuştu

Geceleri sokağa çıkmaya korktuklarını belirten Hasibe Durmuş da, "4 aydır lambalar yanmıyor. Gece dışarı çıkmaya korkuyoruz. Can güvenliğimiz yok. Kaç kere UEDAŞ'a bildirdiğimiz halde gelip yapmadılar" diye dert yandı.

Başvurmadık kapı bırakmadığını ifade eden Turgutalp Mahallesi Muhtarı Bekir Alıç ise, "4 aydan beri çok uğraşmamıza rağmen sokak lambalarını yaptıramadık. Kaymakamımıza, AK Parti ilçe başkanına, belediye başkanımıza ve en Son yeni gelen UEDAŞ müdürüne yapmış olduğumuz müracaattan bir şey çıkmadı. Yeni UEDAŞ müdürüne de gittim" diye konuştu.

Sokak sakinlerinden Osman Güneş ise, "Sokaklar karanlık olduğu için kuytu yerlerde alkol alan şahıslar oluyor. Bundan dolayı birkaç sefer polisi aradık. Her şeyden korkar hale geldik. Ne yapacağımızı şaşırdık" şeklinde endişelerini dile getirdi .
Kaynak: İHA