Çankırı’da Fasulye Yetiştiriciliği Kursu

Çankırı’da açılan fasulye yetiştiriciliği kursunu tamamlayan 23 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Çankırı’da Fasulye Yetiştiriciliği Kursu
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle Yapraklı ilçesine bağlı Yüklü Beldesi'nde açılan “Fasulye Yetiştiriciliği Kursu” sona erdi.

37 gün süren eğitimler sonunda kursu başarıyla bitirenler için sertifika töreni düzenlendi.

Törene Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Muzaffer Çamırcı, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir açılış konuşması yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır, kadınların tarımda önemli bir rolü olduğunu ifade ederek, kadınların tarımdaki gücünün ülke ve Çankırı’nın geleceği adına büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Bu eğitimlerin ülke tarımını ve ekonomisini olumlu yönde etkileyeceğini dile getiren Çakır, “Açılan bu kurslar ile kadın çiftçilerimizin bilinçli bir şekilde tarımsal faaliyetlerde bulunması verim, kalite ve geliri de artıracaktır” dedi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise kursiyerleri öz güvenlerinden dolayı kutlayarak, “Bu kurslarla bir özgüven kazanıyorsunuz. Sizlerin bu kurslara katılmanız için izin verdikleri için eşlerinize teşekkür ediyorum. Bu öğrendikleriniz inşallah sizlerin ev ekonomisine ve Yüklü Beldesine bir katkı sağlar. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edilirken, tören çeşitli ikramlarla son buldu .
Kaynak: İHA