Kimliği Çalınan Zihinsel Engelli Gence 30 Bin Liralık Borç Bildirimi

Malatya'da kimliği çalınan zihinsel engelli Turabi Güzel'e adına açılan dört sabit telefon hattı nedeniyle 30 bin liralık icra takibi gönderildi.

Engelli maaşı da bloke edilen gencin annesi içine düştükleri durumdan kurtulmaya çalışıyor. Çavuşoğlu Mahallesi'nde yaşayan ve 4 engelli bireyi bulunan Güzel ailesi, babalarının vefat etmesinin ardından geçtiğimiz yıl Haziran ayında Kuşdoğan köyündeki evlerine taşındı. Ayrıldıkları evi temizlemeye giden anne Zeynep Güzel, çalışırken içinde 4 aile bireyine ait kimliklerin de bulunduğu çantayı çaldırdı. Durumu polise bildiren aile hırsızın yakalanmasını beklerken kapılarına gelen icra evraklarıyla şoke oldu. Yüzde 73 zihinsel engelli Turabi Güzel adına açılmış dört sabit telefon hattı nedeniyle Ankara 24 ve 26. İcra Müdürlükleri tarafından 30 bin liralık ilamsız takipte ödeme emri gönderildi. Borç nedeniyle bir süre Sonra Güzel'e ödenen özürlü maaşı banka hesabı da bloke edildi. Anne Zeynep Güzel, 7 çocuğu olduğunu, 4'ünün farklı oranlarda engeli olduğunu belirtti.

Anne Zeynep Güzel, taşındıkları evi Son kez temizlemek için gittiklerinde çantasını çaldırdığını anlatırken şunları dile getirdi: "Evi temizlerken 15 yaşlarında bir genç kapıyı çalarak lavaboyu kullanmak için rica etti. 5 dakika Sonra geri dışarı çıkan genç, biz temizlik yapmakla meşgulken çantamızı da alıp götürmüş. Çantamın içinde para ile birlikte benim, iki engelli oğlum ve engelli gelinimin kimlikleri vardı. Durumu polise bildirdik. Ertesi gün gazeteye kayıp ilanı verdik. Şikayetçi olduk. Ancak aradan geçen sürede hırsız bulunamadı." Hırsızlık mağduruyken Sonradan borçlu duruma da düştüklerini dile getiren Güzel, "5 Aralık 2012'de oğlum hakkında icra takibi başlatılarak evimize tebligat gönderildi. Okuma yazmam olmadığı için belgeyi almadım. İki gün Sonra ilgili kuruma gittiğimizde oğlum adına Ankara alan koduyla açılmış dört farklı telefon hattı olduğunu ve bu hatlar nedeniyle yaklaşık 30 bin lira borç olduğunu öğrendim. Daha Sonra özürlü maaşı da borç nedeniyle bloke edildi. Oğlum hiç Ankara'ya gitmedi, telefonlar orada açılmış. Zaten yüzde 73 zihinsel engeli ile onu yapması imkansız." diye konuştu.