Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

Çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde ''Vatan, Cumhuriyet ve Emek Birlikteliği'' toplantısı düzenlendi.

Toplantıya CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, bazı CHP milletvekilleri, DSP ve İP yöneticileri, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, şair Ataol Behramoğlu ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Türkiye'de yeni anayasadan önce yapılması gereken çok şey bulunduğunu söyledi.

AK Parti'nin önerdiği yeni anayasa ve ''Türk usulü başkanlık sistemi''nin, ''totaliter bir yapı olduğunu, demokrasiyi ortadan kaldıracağını'' öne süren Çelikel, Türk halkının, Anayasa'nın değiştirilemez ilk üç maddesinin değiştirilmesine asla izin vermeyeceğini söyledi.

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu da çözüm sürecini eleştirdi.

''Kanlı terör örgütünün reisi barış elçisi oldu, aydınlar, Atatürkçüler zindanda, muhalif herkes zindanda'' diyen Feyzioğlu, bunun asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

Feyzioğlu, yaşanan çözüm süreci ve yeni anayasanın ülkeyi barışa götürmeyeceğini öne sürerek, şunları kaydetti:

''Biz Atatürk gençliğiyiz, Türk milletiyiz. Haksızlık kimden gelirse gelsin, zulme uğrayanın yanında olmuş bir milletiz. Lozan'ı çöpe attırmayız, Sevr'i hortlatmayız, Anayasa'nın ilk üç maddesini asla değiştirtmeyeceğiz. Padişahlık heveslilerine cevabımız, hadi canım sende. Görev belgemiz, Ulu Önder Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'dir.''

Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu da yeni anayasanın, ABD, Avrupa Birliği ve onların işbirlikçileri için yapılmak istendiğini öne sürdü. Ulu Önder Atatürk'ün Amasya Genelgesi'nde söylediklerinin hatırlanmasını isteyen Kanadoğlu, ''Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Artık bunu hatırlama zamanıdır. Vatan tehlikededir, ama millet ayaktadır'' ifadesini kullandı.

-Gaziler sahneye çıktı-

Toplantıda, 1995-2000 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör örgütü ile girdikleri çatışmalarda gazi olanlardan 5 kişi tekerlekli sandalyelerle sahneye çıkarıldı.

Gaziler adına konuşan Koray Gürbüz, 1995 yılında girdiği çatışmada yaralandığını, hastanede bin gün tedavi gördüğünü, iç organlarının yarısını kaybettiğini anlattı. Gazi Gürbüz, ''Annem bin gün yanı başımda ağladı, şimdi daha fazla ağlıyor. Şimdi aldığım madalyaların anlamsızlığını görüyorum. Annemin gözyaşlarının hesabını kim verecek- Vatan hainleriyle empati yapmamızı istiyorlar. O anaların gözyaşları bizim analarımızın gözyaşından daha mı değerli- Başbakan Erdoğan ve arkadaşlarına haklarımızı helal etmiyoruz'' diye konuştu.

Ülkenin birliğinin bozulmasına asla izin vermeyeceklerini söyleyen Gürbüz, ''Gerekirse vücudumuzun kalan kısımlarını kutsal vatan topraklarına bırakmaya hazırız. Analarımızın kutsal gözyaşlarının kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz'' diye konuştu.

Muhabir: Aylin Sırıklı Dal

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA