Vatso'dan Çözüm Sürecine Destek

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Diyarbakır'da açıklanan mesajın, barış içinde yaşama umutlarını artırdığını söyledi.

Nevruz Bayramı'nda, Türkçe ve Kürtçe olarak okunan mesajı değerlendiren Nadiroğlu, bundan 6 ay önce bölgedeki 45 ticaret ve sanayi ile borsa oda başkanlarının, akan kardeş kanının durdurulması için Diyarbakır'da başlattığı hareketin, ne kadar haklı ve yerinde bir adım olduğunun, bugün daha iyi anlaşıldığını ifade etti.

Nadiroğlu, şunları dile getirdi:

''Diyarbakır'da okunan mesaj, VATSO'nun 20 Kasım 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu, 'Kürt Meselesi' raporunda, 'Barış ve Demokrasi Partisi milletvekillerinin İmralı ile görüşmesi gerektiği' görüşünün bir ürünüdür. Türkiye'de 30 yıldır boşa akıtılan kardeş kanının artık durması gerekiyor. Dünkü alanda okunan mesajda, 'artık silahlar sussun, fikirler ve siyasetçiler konuşsun' söylemleri, hiçbir zaman kaybetmediğimiz barış içinde yaşama umudumuzu daha da artırmıştır. Barışın dili olan bu söylemlerin, bir an önce hayata geçirilmesi gerekir.''

Nadiroğlu, yapılan çağrının, barışa, kardeşliğe, kalkınmaya, akan kanın durmasına yönelik olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Necat Hasar

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA