Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bu milletin çocukları arasına 30 senedir sokulmaya çalışılan bu fitneyi atmak için adım atıyoruz” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:
Kurtulmuş, Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde katıldığı etkinlikte Çarşambalılara seslendi. Numan Kurtulmuş, eski Devlet ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Refaiddin Şahin’in cenazesine katılmak üzere geldiği memleketi Ordu’dan, Ankara’ya geri dönüşü öncesinde AK Parti Samsun İl Teşkilatı tarafından organize edilen ve Çarşamba’da gerçekleşen programa katıldı.

Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte Çarşambalılara seslenen Kurtulmuş, “Türkiye çok partili dönemde çok badireli dönemler geçirdi. Çarşamba’da adına fakültemiz bulunan Ali Fuad Başgil cumhurbaşkanı adayı olmak için Ankara’ya geldiğinde kafasına silah dayayıp ‘sen aday olamazsın’ denildi. Nice darbe girişimleri oldu. Türkiye’de halkın helal oyları ile seçilmiş başbakanları asıldı. Türkiye’de 10 binin üzerinde faili meçhul cinayetler işlendi. Bütün bunları yaşamış bir ülkenin çocukları olarak bu günlere geliyoruz. Sadece 28 Şubat’ın bu ülkeye 291 milyar dolar bu ülkeye faturası var. Millet olarak bu dönemlerin faturasını ödedik. Türkiye’deki karanlık odaklar kardeşi kardeşe düşürdü” diye konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye’de iki farklı siyaset çizgisi olduğunu belirterek, “Bu memlekette iki farklı siyaset çizgisi var. Bir tarafta millete tepeden bakan, milletin değerleri ile çelişerek millete bir hayat tarzı empoze etmeye çalışan bir siyaset. Bu siyaset ne zaman zorlansa darbe yapmaya kalktı. Ama ne zaman bunlar darbe yapsalar bu millet onların karşına daha güçlü geldi. Son olarak 28 Şubat’ı yaptılar ondan sonra halk bizi seçerek iktidara taşıdı. Türkiye’de Milletin idaresinin zıddı hiçbir şey yapılamaz. Türkiye siyasi tarihinin özeti bu cümledir. Yani bir tarafta, İttihat Terakki, Cumhuriyet Halk Fıkrası onun öncesinde Jön Türkler, yeni Osmanlıcılar var. Diğer tarafta Menderes’in, Erbakan’ın, Özal’ın ve son olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde devam eden siyasi çizgi var. Önünüzde iki tana tünel var. Tünelin birinde, ihtilallerin, suikastların, insanların başörtüsüyle, namazıyla uğraşılan bir Türkiye var. Diğer tünelde ise, yeni Türkiye var” diye konuştu.

Kurtulmuş konuşmasının son bölümünde çözüm sürecine değindi. Kurtulmuş şunları kaydetti: “Biz Türkler ve Kürtler bir iç savaştan çıkıp da bir barış masasına oturuyor değiliz. Bu milletin çocukları arasına 30 senedir sokulmaya çalışılan bu fitneyi atmak için adım atıyoruz. Bu siyasi meseledir. Ama öncesinde insani meseledir. 32 senede 30 bin insanımız ölmüş. 6 bin askerimiz, öğretmenimiz, sivil insanımız ölmüş, diğer tarafta da 25 bine yakın insan ölmüş. Demek ki bu iş yalnızca güvenlik meseleleri ile çözülebilecek bir olay değil. Dün 18 Mart’tı, oradaki mezarlarda insanlar kardeş şekilde yatıyorlar. Birçoğu görmedikleri Osmanlı topraklarını savunmak için oraya geldiler. Orada Türkiye’nin her yerinden şehitler var. Orada kimse yanındakine sormadı ‘sen Türk müsün, Kürt müsün?’ diye. Onlara kuruşunu sıkanlarda sormadı ‘bu Türk mü yoksa Kürt mü’ diye. Bunlar Osmanlının çocukları diye kurşun attılar. Dönem bütünlük ruhunu yeniden oluşturma dönemidir. Çarşamba ne kadar Çarşambalınınsa o kadar Cizrelinindir. İnşallah kıyamete kadar bu bütünlüğü yeniden sağlayacağız. Herkesin silahlarını gömmesi ve kardeşliği pekiştirmesi gerekmektedir. Çözüm sürecinde siyasi bir rant kaygımız yok.” Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programında sonunda Ak Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Kurtulmuş’a Çarşamba ayakkabısı hediye etti.

Düzenlenen programa ayrıca, AK Parti MKYK üyesi Ahmet Demircan, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ve Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar da katıldı.

Kaynak: İHA