Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi Açıklaması

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Türk bağımsızlık savaşının temellerinin, Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atıldığını, bu zaferlerin Türk Kurtuluş Savaşına maya çaldığını belirtti.

Çelebi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 98 yıl önce Çanakkale'de Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk askerinin, Türk milleti ile birlikte omuz omuza vererek, vatanı işgale gelen itilaf devletlerine karşı canı, kanı pahasına destan yazdığını anımsattı.

'Milli bilinç' denilen şeyin özünde tarih bilincinin yattığını ifade eden Çelebi, mesajında şunlara yer verdi:

''Dolayısıyla yaşadığımız zamana bugünden ibaretmiş gibi bakamayız. Ülkemizin istiklalinin ve bağımsızlığının, şehitlerimizin kutsal bir emaneti olduğunu aklımızdan çıkaramayız. Çanakkale Zaferini, büyük Türk ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmış, bu zaferler Türk Kurtuluş Savaşına maya çalmıştır. 18 Mart 1915 yılında Çanakkale'de kazanılan zafer aslında, bir milletin özgürlüğü ve vatanı uğruna dünyayı nasıl dize getireceğini de açıkça göstermiştir.

Bugün, Türk milleti adına bize düşen görev ise, savaşları geride bırakarak dünyada artık barışın egemen olmasını sağlayabilmektir. Aydınlık yarınlara ulaşabilmek ise ancak ekonomisi, eğitimi, bilimi ve demokrasisi güçlü bir Türkiye ile mümkün olacaktır. Bu duygularla, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümü ile birlikte biz bu şanlı destanı nesilden nesile aktararak, bu mukaddes emaneti daima şerefle hatırlayacak ve hatırlatacağız. Bu inançla Çanakkale Zaferi'ni en içten duygularla kutluyor; 18 Mart Şehitler Günü'nde bu mukaddes topraklar uğruna eşsiz bir mücadele örneği sergileyen, hiç çekinmeden canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla yad ediyorum.

Muhabir: Emrah Yaşar

yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA