Tur-Yön Başkanı Arısoy: 'Oteliniz Marka Olurken, Ülkenizi De Markalaştırın'

Turizmde Yön Verenler (TUR-YÖN) Başkanı Recep Arısoy, otelcilikte Türk markalarının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Tur-Yön Başkanı Arısoy: 'Oteliniz Marka Olurken, Ülkenizi De Markalaştırın'
Arısoy, yaptığı açıklamada, Türkiye'de otelcilerin çoğu markalaşma konusunda yanlış yolda ilerlediğini belirterek, ülkemizdeki büyük otellerin çoğunun isim hakkı alınarak çalıştırıldığını söyledi.

"Bu isim haklarının çoğu yurt dışı markası, yani ülkemizde taklitle yürütülen otel işletmeleri ile sektörü büyütmeye çalışıyoruz" diyen Arısoy, şöyle konuştu: "Şunu kesinlikle bilmeliyiz ki taklitler firmanın gelecekte önünü kapamak ile birlikte sonunu da yakınlaştırır. Otelcilikte Türk markalarının yaratılması için yatırımcılara çağrıda bulunuyorum; Otelcilikte modern ve çağdaş Türk markaları yaratalım. Neden kendi otelinizi Dünya geneli bir zincir marka otel yapmayasınız veya yapamıyorsunuz? Kalıcı olabilmek ve marka olmak için öncelikle ülkenizin motiflerini, bölgenizin sentezlerini otelinizde misafirlerinize yansıtmalısınız. Oteliniz marka olurken ülkenizi de markalaştırın otelinizin ismi söylenirken akıl da hemen ülkenizin ismi belirsin, yani Türk markası olun. Bu markanızın hızlı büyümesine büyük etken olacaktır. Ülke olarak Kültürümüzü yansıtmakta ve sunmakta çok eksiğiz. Dünya da turizm sektörün de başarıya ulaşmış ülkelerin zincir marka otelleri, bu çizgiyi çok iyi yakalamak ile birlikte kültürlerini misafirlerine görsel olarak çok iyi teşhir etmektedirler." Arısoy, marka olma sürecinde, oluşturulmak istenen markanın diğer yabancı zincir markalardan kesin olarak ayrılması gerektiğini ifade ederek, "Türkiye'de zincir marka otellerin hemen hemen hepsinin duruşu ve çizgisi aynı. Standart bir otel markası olma yolunda iseniz bunu derhal değiştirmelisiniz. Otelinizin üzerinde böyle bir imaj var ise bu imajı yok etmelisiniz, yeniden yapılanma sürecine girerek ve yeni imaj yaratarak" dedi.

"Tesisinizin tüm alanlarında yabancı zincirlerde bulunan her türlü hizmeti bulundurmalısınız ve geliştirerek devam etmelisiniz, ama hizmetinize kültürel aktiviteler ve hizmetler de ekleyerek, farlılık yaratarak" diyen Arısoy, şunları kaydetti: "Örneğin verilen ve sunulan hizmetlere yenilikler katın, bu yenilikler ülkenizin ve bölgenizin motiflerini ve kültürlerini taşısın. Uluslararası otelcilik pazarında yabancı zincirlerle rekabet eder konuma ancak bu şekilde gelebilirsiniz. Ayrıca rekabet edebilmek için de zincir otellerin sağladığı tüm olanakları ve kolaylıkları bulundurmanız gerekmekte. Sağlanan olanaklara ve kolaylıklara siz farklı yenilikler de katabilir ve otelinizi bir adım öne çıkartabilirsiniz. Yeni konumlandırma oluştururken, modern ve çağdaş Türk çizgisinin altını çizmek zorundasınız. Standart bir otel markasından sıyrılmalı yeni strateji yürütülmeli, farklılaştırma yapılmalı ve bu farklılığın altını da doldurmalısınız.

Günümüzde 4 veya 5 yıldızlı otellere bakıldığında tüm otellerin hepsi aynı standartları sunuyor. Bu standardın dışına çıkılmalı farklı hizmet anlayışı güdülmelidir. Uluslararası rekabette misafirlere yerel dokunuşlar ulaştırmalısınız. Markanızın özü bölge ve ülke sentezi şeklinde oluşmalı. Kültürel mirasımıza ve geleneklerimize sahip çıkan modern ve çağdaş bir Türk markası olunmalı. Otelinizden içeri giren misafirlerinize, dünyanın herhangi yerindeki 5 yıldızlı bir otelde değil, aynı standartlarda hatta daha ötesinde hizmet veren, Türkiye'de bir otelde olduklarını görsel ve duygusal olarak hissettirmelisiniz. Ulusal ve uluslararası otel pazarı ve pazarlaması ayrıca iş dünyası dinamikleri de iyi bilinmeli. "
Kaynak: İHA