Suşehri’nde Yapılan Yangın ve Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Suşehri'nde yapılan yangın ve deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Suşehri’nde Yapılan Yangın ve Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı
Suşehri Kösedağ İlk ve Orta Okulunda düzenlenen yangın ve deprem tatbikatı hakkında, Suşehri Belediyesi itfaiye amiri Yalçın Kırılmaz, okulun konferans salonunda slayt eşliğinde bilgi verdi.

Daha sonra okul bahçesinde uygulamalı olarak gerçekleştirilen tatbikatta, yangın dolayısıyla sınıfta mahsur kalan 2 öğrenci, itfaiye erleri tarafından itfaiye merdiveni yardımıyla kurtarıldı.

Evlerdeki mutfaklarda, tüplerden çıkacak yangını uygulamalı olarak öğrencilere gösteren Kırılmaz, bu tür yangınların söndürülmesi konusunda da uygulamalı olarak bilgi verirken, bazı öğrenciler de tatbikatta uygulamalı olarak tüple söndürme işlemini gerçekleştirdi.

Sivil Savunma ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, İlçe merkezi ve köylerde bulunan bazı okullarda bu tür tatbikatların yapılacağını söyleyen Kırılmaz, "Amacımız öğrencileri bilgilendirmek, burada uygulamalı olarak gerçekleştirdiğimiz yangın olayını, evlerdeki ailelerine de anlatmalarını sağlamaktır" dedi.

Olası yangınlarda panik yapılmaması gerektiğini söyleyen Kırılmaz, çıkan yangında, öncelikli olarak 119 itfaiye ekiplerinin aranması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İHA