Anadolu Buluşmalarının 9. Durağı Manisa Oldu

Star Medya Grubu, “Anadolu buluşmaları” kapsamında Manisa'da '28 Şubat süreci ve Türkiye' konulu panel düzenledi.

Anadolu Buluşmalarının 9. Durağı Manisa Oldu
Manisa Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen paneli AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Merkez İlçe Başkanı Berk İçelli, İl Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur, Gençlik Kolları Başkanı Halil Özkan ve teşkilat mensupları, daire ve kurum müdürleri ile çok sayıda Manisalı vatandaş izledi.

Panele konuşmacı olarak Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, gazetenin politika yazarları Sibel Eraslan, Ahmet Kekeç, Mustafa Akyol ve Manisa'dan katılan Abdurrahim Arslan verdi. 28 Şubat Süreci ile ilgili Türkiye'de koalisyonlar döneminin başladığını söyleyen Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, “Doğruyol ve Refah Partisi hükümetinin kurulduğu dönemde 28 Şubat'ın o günlerde daha görünür hale geldiğini ve ülkenin değerlerine düşman bir hava oluşturulmuştu. Bu süreçte basın yayın organları kullanılıyordu. O dönemde baş örtüsü sebebiyle cinsiyet ayrımcılığı yapılıyordu. Baş örtülü baş örtüsüz olarak insanlar ayrılıyordu. Yani 28 Şubat insan onurunu hedef alan bir şeydi. O dönemde aklımızdan hayalimizden geçmeyen şeyler oldu. Bu gün 28 Şubat yargılanıyor. İnşallah adaletli bir şekilde yargılanır” diye konuştu.

28 Şubatta yaşanan sıkıntılı süreci dile getiren Sibel Eraslan, "28 Şubat sürecinde gazeteci, yazar, eğitimci ve toplumun her kesiminden insanın oldukça baskıcı ve kötü bir süreç yaşandı. Hala o sürecin izlerini taşıyoruz. 28 Şubat tek tek hepimizi hedef almıştır. O dönemde mahremiyeti hedef almıştır ve insanlar potansiyel suçlu ilan edilmişlerdir” dedi.

28 Şubat sürecinde Türkiye'deki hukukun işleyişini ele alan Mustafa Akyol da, "O dönemde Türkiye'nin hiçbir vatandaşı birbirine eşit değildi. Türkiye'de 28 Şubat sürecinde muhafazakar kesim özellikle kadınlar, daha çok baskıya maruz kaldılar. Türkiye'nin 28 Şubat sürecinden çıkmış olması Türkiye'nin demokrtikleşmiş olması demek oldu. 28 Şubat'ta hukuk; siyasi güç kimdeyse onların istediği şekilde, istediği kişilere ceza vermek için işliyordu” şeklinde konuştu.

28 Şubat'ın medya ayağına ilişkin olarak bir konuşma yapan Ahmet Kekeç, "28 Şubat'ın diğer darbelere benzemiyor bu darbenin hazırlanış sürecide medyanın rolü çok önemliydi. O dönemde 28 Şubat ile ilgili yaptığım haberler ve yazılardan dolayı hakkımda bir çok dava açıldı. o dönemde çok zor günler yaşadım” dedi.

Panele Manisa'dan katılan Abdurrahim Arslan da, 28 Şubat'ın Türkiye ekonomisine verdiği zararı ve etkilerini ele alarak 28 Şubat'ta sermayenin yeşil sermaye olarak adlandırıldığını, postmodern darbenin ekonomiye verdiği zararın yaklaşık 300 milyar TL olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA