Giresun'un Çanakçı İlçesinde Dereye Düşerek Şehit Olan Jandarma Er Kadir Şaka'nın Kızı Hatice Tandoğan, Babasının Mezarını 59 Yıl Sonra İlk Kez Ziyaret Etmenin Mutlululuğunu Yaşadı

Çanakçı ilçesinde dereye düşerek boğulması sonucu şehit olan Jandarma Er Kadir Şaka'nın kızı Hatice Tandoğan , babasının mezarını 59 yıl sonra ilk kez ziyaret etti. Kayseri'nin Develi ilçesinde ikamet eden Hatice Tandoğan, Develi'den getirdiği toprağı babasının mezarına serpti.

Çanakçı Kaymakamı Mehmet Fatih Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde yaşlılarla sohbetleri sırasında duyumlardan yola çıkarak yaptıkları araştırmalar sonucunda şehit er Kadir Şaka'nın Hatice Tandoğan adında bir kızı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Şehidin mezar taşında Kayseri Develi Akköy köyü yazdığını ve köy muhtarıyla bağlantı kurarak Tandoğan'a ulaştıklarını anlatan Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Mezar taşlarındaki yazıyı zorluklarla okuduk. Tandoğan'a ulaşıp görüştükten sonra kendisini ilçeye davet ettik. Kendisiyle kaymakamlık olarak bizzat ilgilendik. 2 yaşındayken babasını kaybetmiş, babasının mezarının burada olduğunu biliyormuş ancak bunca sene hiç ziyarete gelememiş. Babasının acısını 59 yıldır yüreğinde hissetmiş. Tandoğan'ın sağlık sorunları var ve ziyaretten hemen sonra ameliyat olacak. Kendisi bu ziyarete vesile olduğumuz için bize çok teşekkür etti. Hatta biz Tandoğan'ı babasını o zamanlar tıraş eden berberle bile konuşturduk. Kendisi buradan çok mutlu ayrıldı.''

Muhabir: Kamil Yılmaz - Gültekin Yetgin

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA