Mhp İl Başkanı Yalçın Açıklaması

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ''Isparta-Antalya kara yolunun duble yol haline getirilmesi, 'Maliyet çok yüksek' gibi bahanelerle geçiştirilmeye çalışılıyor'' dedi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Akdeniz ile Karadeniz'i birleştirecek 18 ana kara yolu güzergahıyla ilgili yürütülen proje çalışmalarının tamamlandığını, bu yolların toplam uzunluğunun 11 bin 797 kilometre olacağını bildirdi.

Yürütülen 18 ana projenin içinde Isparta-Antalya kara yolunun duble yol haline dönüştürülmesi projesinin yer almadığına dikkati çeken Yalçın, AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş ve AK Parti Isparta milletvekillerinin konuyla ilgili üzerlerine düşeni yapmadığını iddia etti.

Duble yolların bir şehir için çok önemli olduğunu vurgulayan Yalçın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Devletimiz 42 kilometrelik yolun 15 kilometre kısalması için 4 bin 587 metre uzunluğunda 5 tünel ile 3 bin 710 metre uzunluğunda 36 köprü için 360 milyon lira, 220 kilometrelik bölünmüş yol projesi için 358 milyon lira harcarken AK Parti Isparta Teşkilatı, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ve aynı zamanda Plan Bütçe Komisyonu Başkan Vekili olan AK Parti Isparta Milletvekili Sadi Bilgiç, hala bu gerçekleri görmek istemiyor. Isparta-Antalya kara yolunun duble yol haline getirilmesi 'Maliyet çok yüksek' gibi bahanelerle geçiştirilmeye çalışılıyor. 'Isparta sahipsiz, Isparta kaybediyor' dediğimizde belki sizler de bana kızıyorsunuz ama gerçek maalesef bu.''

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA