''gönül Elçileri Projesi'' Çaybaşı'nda Tanıtıldı

Ülke genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan ''Gönül Elçileri'' projesi Çaybaşı'nda tanıtıldı.

Kaymakam Berkay Sönmezay, Çaybaşı İlçe Müftülük Salonu'nda gerçekleştirilen programda, bakım ve koruma yurtlarında yetişen çocukların yetişme esnasında anne ve baba şefkatinden yoksun ve mahrum kaldığını söyledi.

''Gönül Elçileri''nin ve koruyucu aile hizmetinin, çocuğun sevgi ortamında büyümesi adına önemli olduğuna dikkati çeken Sönmezay, şunları kaydetti:

''Yurt ve yuvalarında hiç bir maddi sıkıntısı olamayan çocukların asıl ihtiyacı sevgi ve sıcak bir aile ortamıdır. Hiçbir aile, insanın kendi ailesinin yerini tutamaz. Kurumlarımızda yetişen çocuklar yetişme esnasında anne ve baba şefkatinden yoksun ve mahrum kalmaktadır. İnsanın doğal yapısı ailenin gereği aile şefkatinden mahrum kalanlar maalesef eziklik duymaktadır. Gelecek içinde çevreyle ilgili iyi bir iletişim kuramamaktadırlar. O çocukların tek eksikliği toplumsal ilişki, sevgidir, en önemlisi güvendir.''

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım ile Sosyal Çalışmacı Hafize Ekmekcioğlu Melemez bilgilendirmeler yaparak, katılımcıları koruyucu aile olmaya davet etti.

Muhabir: Hacer Öztürk / Fatma Kalay

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA