Nazilli'de Mimarlardan Öğrencilere Ödüllü Resim Yarışması

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir Mimarlar Odası Nazilli Temsilciliği, bin 200 TL ödüllü ‘Çocuk ve Mimarlık’ konulu resim yarışması düzenliyor.

Nazilli'de Mimarlardan Öğrencilere Ödüllü Resim Yarışması
Geçtiğimiz yıl ‘Fotoğraf’ yarışması düzenleyerek ilçede bir ilki gerçekleştiren Mimarlar Odası bu yıl ise ‘Resim’ yarışması düzenliyor ve ilköğretim okullarındaki çocuklara tema olarak da ‘Hayalimdeki Evi Çiziyorum’ konusunu işlemelerini istiyor. TMMOB Mimarlar Odası Nazilli Temsilciliği tarafından düzenlenen Resim yarışmasına Nazilli Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilçe ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin katılabileceği belirtilirken, Jüri yarışmaya katılan resimlerin değerlendirilmesi sonucunda 1, 2, 3 ve 4. sınıfların olduğu A grubunda üç ödül, 5, 6, 7 ve 8. sınıfların olduğu B grubuna da 3 ödül olmak üzere toplam 6 resme ödül verilecek. Gruplardaki birincilere 300 TL, ikincilere 200 TL ve üçüncülere 100 TL verileceği belirtildi.

Yarışma komitesi tarafından yarışmacılardan istenilenler konusunda yapılan açıklamada; “Resimler 35x50 cm boyutlarında kağıt üzerine yapılacaktır ve paspartulu olacaktır. Resimler pastel boya, sulu boya, yağlı boya ve keçeli kalem kullanılarak yapılacaktır. Kurşunkalem kömür vs. gibi kalıcı özelliği olmayan malzemeler kullanılmayacaktır. Resimler el ile (fiziksel engelli çocuklarca ayak veya ağız ile) çalışılacaktır. Resimler çerçevelenmeyecek ve etrafı süslenmeyecektir. Fotokopi ve yapıştırma mozaik yöntemiyle hazırlanan resimler, patates baskı vb. yöntemlerle yapılan baskı resimler ile bilgisayar ortamında hazırlanan resimler kabul edilmeyecektir” denildi. Yarışmaya katılım, teslim ve yarışma kurallarıyla ilgili yapılan açıklamada ise; “Her öğrenci yarışmaya daha önce bir yarışmaya katılmamış ödül almamış ve sergilenmemiş bir eserle katılabilir. Resimler okul müdürlüklerince ön elemeye tabi tutularak ve okul müdürlüklerinin belirleyeceği en fazla A grubu 1, 2, 3, 4 sınıflardan 3 resim, B grubu 5, 6, 7, 8 sınıflardan 3 resim toplam 6 eser, Altıntaş Mah. Mimar Sinan Cad. no:53 kat 1 Nazilli Mimarlar Odası’na gönderilecektir. Resimler aynı adrese elden de teslim edilebilir. Son teslim tarihi:25.03.2013’dür. Resmin Ön yüzüne kesinlikle hiçbir yazı ve bilgi yazılmayacaktır. Resmin Arkasına katılımcı; Okulun Adı, TC Kimlik No, Ad ve Soyadını belirtmek zorundadır. Yarışmaya gönderilecek eserler katlanmadan ve yıpranmayacak şekilde iki mukavva arasına konularak gönderilecek, katlanan ve yıpranan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır” ifadeleri yer aldı.DERECEYE GİREN ESERLER SERGİLENECEKTMMOB Mimarlar Odası Nazilli Temsilcisi Hüsnü Erturan, “Yarışmanın amacı İlköğretim çağındaki çocukların mimarlık kavramı ile tanışması, Çocukları bu konuda düşünmeye ve düşüncelerini resim yoluyla ifade etmeye teşvik ederek mimarlık konusundaki bilgi ve farkındalıklarının arttırılmasını sağlamak. Çocukların duygusal, artist gelişimlerine, resim yapma yeteneği ve yeterliği kazanmaları ile resim sanatını sevmelerini sağlamak. Bir konu başlığı altında resim yaparak, onların özgüvenlerinin ve farkındalıklarının artırılmasını, arkadaşlarıyla bilgi ve deneyimlerini paylaşabilmelerine olanak sağlamak. Oluşturulan ortamda bu edindikleri bilgileri ve deneyimleri aileleri ile paylaşma imkanını sağlanmasına katkıda bulunmaktır” dedi.

Yarışmanın duyurulmasının artık başladığını ifade eden Erturan; “Resimlerin son teslim tarihi 25 Mart 2013 olup, yarışma komitesi değerlendirmelerine 1 Nisan 2013 günü başlayacak ve 8 Nisan 2013 günü açıklayacak. 15 Nisan 2013 Pazartesi günü ise daha sonra yerini açıklayacağımız bir yerde ödül töreni yapacağız ve 26 Nisan 2013 günü de yarışmamızda dereceye girecek çocuklarımızın eserlerinden oluşan sergimizi açacağız” dedi.

Kaynak: İHA