Chp’ Li Karan: Bizim Herkese Kapımız Açık Ama Teröristlere Değil

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, “BDP’lilerin 10 yıldır Trabzon’a gelmeyen milletvekilleri, Trabzon’u test etmeye mi geliyor? Bunların asıl amaçları başbakandan emir alıp Trabzon’a gelmek ve buradan Türkiye’ye mesaj vermek olduğunu söyledi.

Karan, “Bizim herkese kapımız açık ama teröristlere değil. Biz Atatürk milliyetçisiyiz. Biz Cumhuriyetçiyiz. Sayın Başbakan sen milliyetçiliği ayaklar altına alabilirsin. Ama başbakanın siyasi partisini bir gün Tonyalılar kendi ayakları altında ezecektir.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, partisinin ilçe Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

Tonya Ali Koç Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, iktidara ve Trabzon milletvekillerine yüklendi. Karan, “Başbakan Ortadoğu’nun eşbaşkanı. Ondan umudu kestik. Belki bu AKP saflarından 326 tane insandan insan evladı, vatansever, yurtsever insan çıkar dedik, ama bakıyoruz ki, 326’sı da tek model. Başbakanlarından öyle korkuyorlar ki, başbakan onlara tuvalete gitmeyeceksiniz dese gitmezler.” dedi.

CHP İlçe Başkanı Hasan Kalyoncu da Türkiye’nin son 10 yıllık bir fotoğrafını çizerek AKP hükümetini eleştirdi.

Kalyoncu, AKP iktidarının sürekli kavgadan, çatışmadan nemalanmaya çalıştığını, kendilerine göre medya, kendilerine göre demokrasi - siyaset - tarih - hukuk ve dürüstlük anlayışı geliştirdiğini, kendileri gibi düşünmeyenleri ya zindanlara attığını ya da genel başkan yardımcısı yaptığını söyledi.

Hedefe giderken şeytanla bile işbirliği yaparım deyip PKK'lılardan gizli tanık yaptıklarını söyleyen Kalyoncu, “Dostum kardeşim dediklerinin linç edilmesi için bavulla dolar gönderdiler. Somali'nin olmayan Merkez Bankası Başkanı'na randevu verdiler, atanamayan öğretmelere randevu vermediler. Deniz Feneri'nde sanıkları yargılamak yerine, savcıları yargıladılar.” dedi.

AKP hükümetinin ekonomik açıdan iki farklı Türkiye yarattığını, birinde açlık, sefalet ve yoksulluk, diğerinde şatafat, savurganlık ve haram olduğunu, belirten CHP İlçe Başkanı Kalyoncu, yerel politikada da eleştirilerini dile getirdi. Kalyoncu, “Vatandaşın yıllardır geçim kaynağı olan hayvancılık bitirildi. İki yıl önce 6 bin lira bedelle kredi karşılığı üreticiye satılan inekler, şu anda 2 bin liraya alıcı bulamıyor. Hayvancılık kredisinden yararlanmak için ömründe iki koyun gütmediği halde, hayali sürü sahibi olan siyaset erbapları var Tonya’da… Üreticinin sattığı süt, hayvanlarının beslenmesi için gerekli yem girdilerini karşılamıyor. Kalınçam’daki orman köylüleri ayrı bir sıkıntı içinde. Emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Esnaf, akşama kadar işyerinde nöbet tutuyor. Zincir marketler, Tonya ekonomisini sağıp akşama İstanbul’daki merkezlerine akıtıyor. Emekli, tüketici kredisi kullanarak borçlandığı bankadan maaş almadan çıkıyor.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Tonya ilçe örgütü olarak hedeflerinin Tonya’da bir değişimi gerçekleştirmek olduğunu dile getiren Kalyoncu, “13 ay sonra sandık önümüze gelecek. Bugünden tezi yok, elbirliğiyle gönül birliğiyle mücadele etmek zorundayız. Her partili, 2014 Mart’ında partisine bir oy kazandırmanın uğraşı içinde olmalıdır.” şeklinde konuştu.