Nijer Zengin Yeraltı Kaynaklarıyla Yatırımcı Bekliyor

Nevşehir Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (GESİAD) Kozaklı şubesi üyesi işadamları, dünyanın en fakir ama doğal kaynakları bakımından en zengin ülkelerinden biri olan Batı Afrika’daki Nijer’e gitti.


Geziye katılanlardan Adnan Yüksel, doğal kaynaklar açısından zengin bir ülke olan Nijer’in, Türk girişimciler için büyük fırsatlar beslediğini kaydetti.

Nijerli işadamlarının Türk girişimcilere sıcak baktığını ve yardımcı olmak istediklerini ifade eden Yüksel, doğal kaynaklar açısından oldukça zengin olan ülkenin gıda, hayvancılık, petrol ürünleri, ulaşım araçları, su sondaj makine ve ekipmanları, jeneratör vb. elektrik üretim ekipmanları, kimyasal maddeler, tıbbi malzeme ve ilaçlar gibi sektörlerde büyük ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Nijer’in nüfusu 16 milyon civarında olmasına rağmen yüzölçümünün Türkiye’nin 1,5 katı olduğunu belirten Yüksel, geniş coğrafyaya sahip bu ülkenin yeraltı madenleri açısından oldukça zengin olduğuna vurgu yaptı. Geziye katılanların insanlık adına şaşırtıcı manzaralara tanık olduklarını da ifade eden Adnan Yüksel, yapılan köy ziyaretlerinde Afrika’nın içler acısı durumunun katılımcılara duygulu anlar yaşattığını vurguladı. Başkent Niamey’de bulunan Türk okullarını da ziyaret ettiklerini kaydeden Yüksel, okulda dalgalanan Türk bayrağını görünce gözyaşlarını tutamadıklarını ifade etti.

Okul yöneticilerinin, öğretmenlerinin ve öğrencilerinin kendilerini çok iyi karşıladığını da kaydetti.

Kozaklı ilçesi işadamlarından Zeki Altıparmak, buraların tekrar tekrar ziyaret edilmesi gerektiğini ifade etti.

Altıparmak, fedakar Türk insanının yaptığı yardımlar sayesinde insanların acılarının bir nebze olsun hafifletildiğini bizzat görmekten de mutlu olduklarını söyledi.

Ahmet Bulut Turhal ise, Afrika’nın ihmal edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Kadir Olgun da bu gezinin kendisini çok etkilediğini anlattı .