Bakan Davutoğlu ve Avcı Okullarda İncelemelerde Bulundu

Konya’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında iki okulda incelemelerde bulundu.

Bakan Davutoğlu ve Avcı Okullarda İncelemelerde Bulundu
Bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Konya’ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında ilk olarak Selçuklu Özel Eğitim Mesleki ve Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Çiçeklerle karşılanan iki Bakan, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Bakan Davutoğlu ve Bakan Avcı, Van depreminde iki ayağını kaybeden Din Kültürü Öğretmeni Halil Öztemel ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Van'daki depremden sonra Konya’nın Kadınhanı ilçesinde öğretmenlik yapmaya başlayan Halil Öztemel, bakanlara Van depreminde her iki ayağını kaybettiğini anlattı. Takılan geçici protez bacaklarla ayakta duran Halil Öztemel, yaşadığı olumsuzluğa rağmen öğretmenlik mesleğini severek yaptığını ifade etti.

Halil Öztemel’in azmi karşısında duygulanan Bakan Davutoğlu, sarıldığı öğretmeni öperek tebrik etti. Milli Bakanı Nabi Avcı da, depremde ayaklarını kaybetmesine rağmen azimle öğretmenlik mesleğini icra eden Halil Öztemel’e bakanlık adına Türk eğitimine yaptığı katkılardan dolayı plaket verdi. Bakanlar daha sonra Din Kültürü Öğretmeni Halil Öztemel ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Özel öğrencilerin sınıflarını da gezen Bakanlar, öğrencilerin kendi eserlerinin yer aldığı sergiyi gezdi.

BAKAN AVCI DUA İSTEDİ

“Okullar hayat olsun” projesi kapsamında Bakanların ikinci durağı Selçuklu ilçesindeki Osmangazi İlkokulu oldu. Öğrenciler tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Bakanlar, sınıfları gezerek öğrenciler ve kursiyerlerle bir araya geldi. Dikiş Nakış kursuna katılan bayanların sınıfına giren Bakanlar, kadın kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Neşeli geçen sohbet sırasında Bakanlar, kadın kursiyerlerin kendi yaptıkları hediyeleri kabul etti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sınıftan ayrılacağı sırada kadın kursiyerlere yaklaşarak “Bize de dua edin” dedi.

Daha sonra sınıfları dolaşarak kursiyerlere kitap da dağıtan Bakanlar, inceleme sonrası okul bahçesinde öğrencilerin arasına girerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

“ATAMALARLA İLGİLİ ÇALIŞMALARI SÜRDÜRECEĞİZ”

Okul ziyareti sırasında bir gazetecinin ‘özel çocuklara eğitim veren öğretmenlerin atamalarında bir değişiklik düşünüyor musunuz?’ sorusuna cevap veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Bakanlık faaliyetleri ile ilgili olarak böyle ayak üstü açıklama yapmak doğru olmaz. Hem ben yeni bakan olduğum için bilgi eksikliğim olabilir, hem de bu konuları biraz daha ayrıntılı ve masa başında oturup çalıştıktan sonra açıklama yapmak istiyorum. Onun için bu konuları Ankara’da oturur ama çalışmış olarak cevaplandırmak istiyoruz. Ama sorulan soruyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nda benden önce de çok ciddi bir çalışma vardı. Biz onu sürdüreceğiz inşallah” dedi.

Kaynak: İHA