Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan'dan Çevre Yolu Çıkışı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı eleştiri yağmuruna tuttu. ‘Belediye başkanımız vatandaşı uyutuyor’ diyen Volkan: “Belediye başkanımız yapamadığı her şeyi hükümete, hükümetimizin yaptıklarını da kendine mal etmeye çalışıyor” dedi.

Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan'dan Çevre Yolu Çıkışı
Belediye Başkanı Ünal Baysan Ergene Vadisi ve Emlak Konutlarında yaşayan vatandaşlarımızı uyutuyor diyen Volkan: “Kendisi görevini yapmıyor, suçu AK Partili milletvekillerine ve hükümete atıyor. Şu anda çevre yolu araç trafiği itibari ile yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Emlak Konutları mevkiinde yapılması istenen yan yol bağlantısı için üçüncü bir şeridin açılması gereklidir. Ancak bu şerit açılırsa da ilerideki köprü altına kadar trafik sorunu oluşacaktır. Ayrıca trafiğin yoğun olduğu saatlerde hızlı akan trafiğe yan yoldan yavaş çıkan araçlar kaza riski oluşturacaklardır. Karayolları ile yaptığımız görüşmelerde de bize bildirilen gerekçe buydu ve kaza olması durumunda uluslararası standartlara göre karayollarının suçlu bulunabileceği ihtimalinin olduğu da belirtildi” dedi.

Bu durumun çözümünün Son derece basit olduğunu da belirten Volkan: “Elbette alternatif çözümler var. Belediyenin Mazda ve Opel arasında yol için ayırdığı bir bölge olduğu biliniyor ve bu yol imar planlarında da gözükmektedir. Belediye bu yolu açarsa hem Ergene Vadisi ve Emlak Konutları gibi kalabalık nüfusun yaşadığı yere kolay ulaşım sağlamış olacak hem de Orion Kavşağındaki trafiği rahatlatmış olacaktır. Bu sorunun çözümünün bu kadar basit olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bahsi geçen mevkideki yol açılacak ve buraya köprülü kavşak yapılarak sorunun kati suretle önüne geçilecektir. Ancak belediye bu hususta işin kolayına kaçarak suçlama ve inkar yöntemine başvurmaktadır. Bu sorumsuzluğunu bize mal etmektedir. Belediyenin bu yolu açmamasının sebebi sanıyoruz ki tembellik ve boş vermişliktendir. Bu olayın sorumluluğunu üstlerinden atabilmek için de suçu hükümete ve karayollarına atmaktadırlar. Zaten Belediye Başkanımız yapamadığı her şeyi hükümete, hükümetimizin yaptıklarını da kendine mal etmeye çalışmaktadır” diye konuştu.

Adnan Volkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Çorlu’da trafik açısından çok daha önemli ve kritik bölgeler dururken tek sorunun bahsi geçen mevkiiymiş gibi gösterilmesi de ilginç bir durumdur. Günün her saati trafik yoğunluğunun yaşandığı bölgelerden biri olan Orion kavşağı buna yanlış bir örnek olmaz sanırım. Ayrıca Kuzey Güney istikametinde doğrudan gidilebilecek hiçbir düzgün yol bulunmamaktadır. Şinasi Kurşun Caddesinin hali zaten malum rögar kapakları ya yukarda ya aşağıda. Hastaneye ulaşımda en önemli yollardan biri olan Sokullu Mehmet Paşa Caddesine ne demeli? Trakya’nın en iyi hastanelerinden birine giden bir tane düzgün yol yok maalesef. Ağır bakım ışıklarının karşısından bir yol açıldı tabi yol denebilirse bir traktöre sahip değilseniz buradan geçemezsiniz. Çorlu’nun şuan 18 adet kavşak ve köprüye ihtiyacı vardır. Sayın Ünal Baysan 14 senedir Belediye Başkanlığı yapmaktadır. Eğer her sene 1 kavşak yapılsaydı, yapılan yollar tekrar tekrar kazılıp yapmaktansa yeni bir şeyler yapılsaydı Çorlu şuan bu tür sorunlarla uğraşmıyor olacaktı. Trafik sorunu bu kadar artmışken sadece dubalar dikmek midir bu işin çözümü? Çorlu’luların hak ettiği bu mudur? Çorludaki trafik sorununun çözümü vardır. Tabi bu ancak becerikli ve hizmet etmeyi kendine amaç edinmiş bir belediyecilik anlayışıyla gerçekleşebilir 14 senedir olduğu gibi değil” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA