Gölcük Yaylası Kış Mevsiminde De Bir Başka Güzel

Ödemiş’in yaz aylarındaki ünlü sayfiye yeri Gölcük Yaylası'nda yağışlar nedeniyle taşkınlık meydana geldi.

Gölcük Yaylası Kış Mevsiminde De Bir Başka Güzel
Yaz mevsiminde piknik alanı olarak kullanılan alana taşan göl, güzel bir görünüm de ortaya çıkardı. Henüz yaşam alanlarını tehdit eder durumda olmayan taşkının bahar mevsimi sonuna dek yağışlarla ve eriyen karlarla arması durumunda Boğaz köyü kanalındaki tahliye kapaklarının açılması gündeme gelebilir.

DSİ’nin geçtiğimiz yıl Gölcük’ü besleyen dereleri ıslah ettiğini ve rusubat havuzları inşa ettiğini hatırlatan Gölcük Belediye Başkanı Mustafa Zeybek, “Gölcük yağışların da güzel gitmesiyle doluluk seviyesinde rekora koşmaya başladı.

Ocak ayı sonunda gölümüzün kendisini sınırlayan duvarların dışına taştığını gördük. Önümüzdeki yağışlı günleri de düşünürsek gölümüz açısından güzel günlerin olduğunu söyleyebiliriz. DSİ’nin çalışmalarıyla da göle alüvyon akışı engellendi, dereler de ıslah edildi. Ayrıca gölümüzün daha da fazla bir alana taşması durumunda Boğaz’a doğru olan tahliye kapakları da açılarak gerekli önlemler alınacaktır. Gölümüzün doğal yapısının korunması adına doluluk önemli” diye konuştu.

Kaynak: İHA