''Gönül Elçileri Projesi' Aile Yapısının Sağlamlaştırılmasını Hedef Alıyor'

Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir, 'Gönül Elçileri Projesi'nin toplumda aile yapısının ve toplumsal dokunun sağlamlaştırılmasını hedef aldığını belirterek, "Koruyucu aile, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli ve hizmetlere erişim, aile ve yoksulluk, kadın ve güçlenme alt projelerdir.Bu proje, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir." dedi.

''Gönül Elçileri Projesi' Aile Yapısının Sağlamlaştırılmasını Hedef Alıyor'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde ülke genelinde başlatılan 'Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtımı, Pazaryolu Kaymakamlık Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kaymakam Taner Tengir'in başkanlığında düzenlenen 'Gönül Elçileri' projesi toplantısına, ilçedeki kamu kuruluşları ile sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

Geçen yıl aralık ayında başlatılan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi, 24 aylık bir proje olup, 5 alt projeden oluşmakta. Kaymakam Taner Tengir, gönüllülüğün; maddî beklenti ve çıkar ilişkisi olmadan, ailesi dışındakilere yardım edip onların ihtiyaçlarını gidermek olduğunu ifade ederek, "Düşenin elinden tutmak, sorunun çözümü için çaba sarf etmektir. Bizim kültürel yapımız buna müsait. Ancak, teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşması, hayat şartları nedeniyle giderek maddeleşen dünyada birbirimizden kopmaya başladığımız da bir gerçek. İlişkilerin çıkar ilişkisine dönüştüğü, menfaatlerin ön planda tutulduğu, sevginin, dostluğun, kardeşliğin unutulduğu bir dünyada yaşıyoruz ne yazık ki. Ancak; manaya yakınlaşmak, zorda olanın elinden tutmak, solan yüzleri güldürmek, boynu bükük mazlumlara, destek olmak ve bunu özümsemek ve milletimizin geleneğinde zaten var olan ve kuşaktan kuşağa aktarılan yardımlaşma ve dayanışma kültürünü zirveye çıkarmak için bir fırsat olarak görüyorum. Zaten dinimizin de temelinde sevgiyi, yardımseverliği, paylaşmayı merhameti esas almak vardır. Dolayısıyla; ben merkezli yaşantımızdan uzaklaşma adına bu projede Pazaryoluluların gönüllü elçi olmasını diliyorum." dedi.

Kaymakam Tengir'in eşi Handan Tengir ise projenin ilk aşaması olan koruyucu aile hakkında katılımcılara bilgi verdi. Tengir, toplumun geleceği olan çocuklara sahip çıkılmasının önemine işaret ederek, “Bazı aileler zihinsel, bedensel ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm, hükümlülük gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremez ve kendisinin veya çocuklarının gereksinimlerini karşılayamaz hale gelirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım etmenin en iyi yolu karşılık beklemeksizin gönülden destek olmaktır." diye konuştu.