Kütahya Valiliği'ne, Bimer Aracılığıyla Geçen Yıl Toplam 5 Bin 186 Başvuru Yapıldı

Hadi Şengül - Kütahya'da, iş günlerinde ortalama 25'er başvuru yapılan Başbakanlık İletişim Merkezi'ne kimi zaman ilginç şikayetler geliyor. BİMER'e geçen yıl, komşusunun ahırından yayılan kokudan rahatsız olanlar, bir kamu kurumunun hizmet binasındaki bankların değiştirilmesini isteyenler, eşiyle aralarında geçimsizlik bulunanlar da başvurdu.

Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa Haluk Saygı, AA muhabirine, BİMER'in, Türkiye'de yaşayan, gerek Türkiye Cumhuriyeti gerekse başka ülkelerin vatandaşlarının kamu ve yerel yönetimler veya bağlı kuruluşlarla ilgili şikayet, dilek gibi ihbarlarının, elektronik ortamda kısa sürede değerlendirilip sonuçlandırılması işlevini gördüğünü söyledi.

BİMER'e başvuruların, cep telefonlarından 150'nin tuşlanması, elektronik ortamda ''www.basbakanlik.gov.tr'' veya valiliklerin web siteleri aracılığıyla yapılabildiğini hatırlatan Saygı, şöyle devam etti:

''Başvuru sahibinin ad, soyad, TC kimlik numarası, kendisine ulaşabileceğimiz telefon numarası, adres ve iletmek istediği konuyla ilgili bilgileri alıyoruz. Bazen vatandaşımız talebinin gizli tutulmasını istiyor. Bu durumlarda da ad, soyad bilgilerini alıp talebini gizlilik derecesine göre değerlendiriyoruz. Sadece ad ve soyad verilerek yapılan başvuru önemliyse bunu ilgili makamlara iletiyoruz. Vatandaşımızın yaptığı başvuruları ilgili kurumlara ileterek en geç 15 gün içinde cevaplandırılmasını istiyoruz. BİMER bu şekilde devletle vatandaş arasında çok önemli bir köprü işlevi görüyor.''

Saygı, bazen Başbakanlık veya diğer valiliklerden talepler geldiği bilgisini vererek, bir ilde görülen durumla ilgili şikayetin, sadece o ilde değil, başka illerde yaşayan kişiler tarafından da yapılabileceğini belirtti.

-Eşiyle tartışanlar da BİMER'e başvuruyor-

Kütahya'da geçen yıl BİMER'e 5 bin 186 başvuru yapıldığını ifade eden Saygı, ilk 3 sırada, Tavşanlı ve Simav kaymakamlıklarıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ilgilendiren konuların yer aldığını bildirdi.

Saygı, iş günleri dikkate alındığında günde ortalama 25 başvuru yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bazen ilginç şikayetler de geliyor. Bir emekli vatandaşımız, PTT Başmüdürlüğü'ne gittiğinde sıra beklerken oturduğu bankların sac olmasından dolayı rahatsızlığını bildirdi. Bunu PTT Başmüdürlüğü'ne ilettik ve cevaplandırılmasını sağladık. Bazı vatandaşlarımızın, eşleriyle olan ihtilaflarında da BİMER'den yardım istediğini gördük. Bu kişileri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne yönlendirdik. Vatandaşlarımız çevre konularına çok duyarlı. Bir köyümüzde, komşusunun ahır kokusundan rahatsız olan bir vatandaşımızın talebini ilgili kurumlara ileterek bu sorunu çözmeye çalıştık.''

Vatandaşların BİMER'i kullanmasını istediklerine işaret eden Saygı, bu yöntemin doğru ve yerinde kullanılması halinde kamu kurum ve kuruluşlarındaki eksiklikleri görüp taleplerin yoğunlaştığı kurumlarda önlem almaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA