Kazımkarabekir İlçesine Mesire Alanı Projesi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesine modern bir mesire alanı yapılacağını söyledi.

Kazımkarabekir İlçesine Mesire Alanı Projesi

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu mesire alanı yapımının yatırım programına alındığını, ilk etap için 100 bin lira ödenek gönderildiğini belirtti.

İlçeye 4 kilometre uzaklıktaki Uludere mevkisine yapılacak mesire alanının Karaman halkına da hizmet verebilecek büyüklükte olacağını ifade eden Elvan, "Mesire yerinin yapılacağı alan Hacıbaba Dağı'nın eteklerinde, 8 hektarlık bir alan. Buranın gerekli planlamaları yapıldı. Proje kapsamında, kır kahvesi, çocuk oyun alanları, spor tesisleri, mescit, depo binası, yağmur barınağı, otopark alanı, yürüyüş yolları, kamelya, bekçi kulübesi, çeşme ve bulaşık yıkama üniteleri gibi tesisler bulunacak. Çalışmalara, Karaman Orman Müdürlüğümüzce başlanmış bulunmaktadır. Mesire alanı yapımı bittiğinde buraya trafik kazasında hayatını kaybeden ilçe belediye başkanı Muammer Sarı'nın ismini vereceğiz" dedi.

Kaynak: İHA