Akıllı Veznede 3'ü Bir Arada

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi öncülüğünde vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmak adına kurulan Akıllı Veznelere su, elektrik ve doğalgaz faturaları 30 saniyede yatırılabiliyor.


Sağlanan son mutabakatların ardından Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş ve Kayserigaz Doğalgaz Dağıtım şirketleri için de hizmet sunmaya başlayan Akıllı Vezneler Kayserilileri birçok sıkıntıdan kurtarıyor. Şehrin 11 ayrı noktasına yerleştirilen Akıllı Vezneler yoğunluğun fazla olduğu merkezi yerlerde faturalarını rahatlıkla ödeyebiliyor.

Türkiye'de, 3 ayrı faturayı tek bir makinadan ödeme konusunda bir başka örneği olmayan ve yalnızca Kayseri'de hizmete sunulan Akıllı Vezne uygulaması, 7/24 hizmet vermek suretiyle aynı anda su, elektrik ve doğalgaz fatura borcu ödemelerine olanak sağlıyor.

Akıllı Vezneler, tahsilat merkezlerinde sıra bekleme, uzakta bulunan tahsilat merkezlerine ulaşma gibi sıkıntıları ortadan kaldırıyor. Aboneler diledikleri faturasını 30 saniye gibi kısa bir sürede ödeyebiliyor.

Akıllı Veznenin kullanıcılarından biri olan Abdullah Bostancı, "Veznelerde uzun sıra beklemek yerine, kısa süre içerisinde işlemimi halledebilmek çok güzel. Ayrıca Akıllı Veznenin evime yakın olması da bana büyük kolaylık sağlıyor. Akıllı Vezneyi hizmete sunan tüm birimlere teşekkür ederim'' dedi.

Ali Kara ise "Az önce elektrik faturamı ödedim. Hiçbir kişi ile görüşmeden kolay yoldan fatura ödeyebilmek keyif verici. Hizmetten son derece memnunum, ancak Akıllı Veznelerin yalnızca belirli noktalarda bulunmasından ziyade her bir mahallede olması gerek, böylece vatandaş da vezne sıralarında mağdur olmaz'' diye konuştu.

Diğer yandan, her bir fatura için ayrı ayrı birimlere gitmek yerine tek bir makinadan su, elektrik ve doğalgaz borçlarını ödeyebilen kullanıcılar, yaptıkları tahsilatların ardından anında makbuz alabilme imkanına da sahip olabiliyorlar.

Bir tanesi de Kayserigaz kampüs alanı içerisinde bulunan Akıllı Veznelerden Kayserili vatandaşlar memnuniyetle istifade edebiliyorken, hizmet sahiplerinden biri olan Kayserigaz ise böyle bir uygulamayla kullanıcılarına kaliteli hizmet sunmanın haklı gururunu yaşadığını belirtiyor.

Kaynak: AA