Şiir Meydanı’nda Dağlarca ve Necatigil Anıldı

Küçükçekmece Belediyesi, bu ay üçüncüsünü düzenlediği Şiir Meydanı adlı programında, Türk edebiyatının usta şairleri Behçet Necatigil ve Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı andı.


Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde Şiir Derneği’nin işbirliği ile gerçekleşen etkinliğe, program moderatörü Adnan Özer ve sunucusu tiyatro sanatçısı Hüseyin Köroğlu başta olmak üzere, şairler Haydar Ergülen, Şenol Sönmez Gül, Furkan Çalışkan ve Yusuf Alper ile pek çok Küçükçekmeceli şiir sever vatandaş katıldı.

Yaptığı açılış konuşmasında, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a şiire verdiği katkıdan dolayı teşekkür eden Darülaceze ve Şiir Derneği Başkanı Nevzat Bayhan, “Bizler aslında burada herkesin ne değerde olduğunun farkındayız. Ancak birlikte söyleyeceğimiz çok şey var. Böylesi bir etkinlikle şairler sizlere şiirlerini tanıtmış ve anlatmış olacaklar” dedi.

Şiir Derneği Sekreteri Adnan Özer de, şiir dünyasının gündemini özetlediği konuşmasında, Mısırlı usta şair Ahmet Fuad Necm’den, Necati Cumalı ve Cemal Süreyya ödüllerinden bahsederek, “Eskiden bir ödül aldığınızda hemen kitabınız basılırdı. Şimdi böyle bir şey kalmadı” diye konuştu.

ŞİİR YARIŞMASI YAPILDI
Hüseyin Köroğlu da, konuşmasında sanattan korkmamak gerektiğini şu sözlerle ifade etti:
“Tiyatroyu, sanatın her dalını çok sevelim. Bunların hepsi insanı, insan yapar ve insan da hiçbir canlıya zarar veremez. Sanatın değerini bilelim.”
Etkinlikte Behçet Necatigil’in ve Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın birçok şiiri okunurken, kendi şiirlerini de katılımcılarla paylaşan konuk şairler, Dağlarca ve Necatigil hakkında anekdotlar anlattı. Ayrıca program sonunda, Şiir Meydanı’nda ‘En İyi Şiir Yazan ve Okuyan’ yarışması yapılarak, katılımcılara ‘Şiir Kitabı Seti’ hediye edildi.
Kaynak: İHA