Kahramanmaraş'tan Kısa Kısa

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, yapımı tamamlanarak hizmete giren 8 derslikli Nadir İlkokulu'nu ziyaret etti.

Kaymakam Aksoy, ziyaret kapsamında Okul Müdürü Ali Yanar'dan bilgi aldı, sınıfları gezdi, öğrencilerle sohbet etti.
Aksoy, okulun bölgedeki derslik sorununa çözüm olacağını belirtti.

İnşaatı tamamlanan okulun yeni eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilmesinin sevincini yaşadıklarını aktaran Aksoy, şunları söyledi:
"Okulumuz köylere hizmet götürme birliği tarafından bu yıl içerisinde ihalesi yapıldı ve geçtiğimiz hafta itibari ile yapımı tamamlandı. Bu hafta içerisinde öğrencilerimiz ders başı yaptılar ve eğitim öğretimine devam ediyorlar. Bu yeni okulda çocuklarımız daha iyi bir ortamda eğitimlerine devam edecekler. Okulumuzun yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu okulumuzda çok güzel öğrenciler ve gençler yetişir."

- Başarılı sporcular Kaymakam Pehlivan'ı ziyaret etti

Göksunlu başarılı bayan güreşçiler Kaymakam Ali Hamza Pehlivan'ı ziyaret etti.
Antalya'da 10-15 Aralık'ta düzenlenen Büyük Bayanlar Güreş Türkiye Şampiyonası'nda takım halinde üçüncü olan takım üyeleri Merve Kenger, Büşra Kenger, Selma Avcı ve Diberay Koyuncu Kaymakam Pehlivan'ı makamında ziyaret etti.
Pehlivan, takımın aldığı başarıyla ilçeyi bölgede temsil etme hakkı kazandığını belirterek, sporcuları kutladı. Takım halinde üçüncü olunmasına rağmen başarılı bireysel dereceler alındığını ifade eden Pehlivan, sporculardan daha büyük başarı beklediğini bildirdi.
Kulüp Başkanı ve Bayan Milli Takım Antrenörü Süleyman Kenger de şampiyonada 1 altın ve 3 bronz madalya aldıklarını belirtti.

Sporcular Merve ve Büşra Kenger kardeşler ise beklentilerin farkında olduklarını, dünya şampiyonası ve olimpiyatlarda altın madalya kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi.


- Göksun'da kaçak sigara

Göksun ilçesinde 4 bin 320 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi
İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, terminalde iki yolcu otobüsünde yaptığı aramada yolculardan H.E. ve A.Ç'ye ait çantalarda 4 bin 320 paket gümrük kaçağı sigara buldu.
Zanlılar hakkında yasal işlem yapıldı.

Kaynak: AA