Sivas'ta Dolandırıcılık İddiası

Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Gürçayır beldesinde bir kişi, telefonda kendini emniyet müdürü olarak tanıtan kişiye yaklaşık 40 bin lira tutarında ziynet eşyası ve 20 bin lira kaptırdığı iddiasıyla polise başvurdu.

Alınan bilgiye göre, kendini Şarkışla İlçe Emniyet Müdürü olarak tanıtan kişi, telefonla aradığı Turan Kılıç'a (61), dolandırıcılar tarafından adına Diyarbakır'da bir bankadan 60 bin lira kredi çekildiğini söyledi.

Dolandırıcıları yakalamak ve 60 bin lirayı geri almak için çalışma yapacaklarını belirten kişi, bu konuda iş birliği teklif ettiği Kılıç'tan para istedi.
Çiftçilikle uğraşan Kılıç, bir bankadan çektiği 30 bin lira kredinin 20 bin lirasını ve gelini Emel Kılıç'a (30) ait yaklaşık 40 bin lira değerindeki ziynet eşyasını poşetlere koyarak oğlu Erkan Kılıç (33) ile belirtilen iki adrese bıraktı. Daha sonra, bir bankanın önünde bekleyen polislerle konuşunca dolandırıldığını anlayan Kılıç, emniyete giderek şikayetçi oldu. Polis ekipleri, Kılıç'ın verdiği bilgiler ve telefon görüşmeleri doğrultusunda zanlının tespit edilmesi için çalışma başlattı.
Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kredi çekerken gerek polislerin gerekse banka görevlilerinin telefon dolandırıcılığı konusunda kendisine uyarılarda bulunduğunu söyledi.

Uyarılara rağmen dolandırıldığını dile getiren Kılıç, "Çok akıllı bir adamdım, oğlum da benden akıllı, gelinim daha akıllıydı, buna rağmen dolandırıldık. Ben yandım, benden sonra başkalarının yanmasını istemem" diye konuştu.

Kaynak: AA