18. Boston Türk Festivali Sona Erdi

ABD'nin Boston kentinde bu yıl 18'incisi düzenlenen Boston Türk Festivali sona erdi.

Çağdaş Türkiye'yi, kültür ve sanatını "Anadolu'nun Renkleri" temasıyla çeşitli yönleriyle Amerikalılara tanıtmayı amaçlayan festival programında konserler, sergiler, atölyeler, belgesel ve kısa film yarışması, Türk mutfağının tanıtımı gibi bir dizi etkinlik yer aldı.
Festival kapsamında normalde 15 Aralık'ta sona ermesi planlanan genç ressam Gizem Saka'nın Boston Üniversitesi'ndeki "Turkuaz Rüya" isimli sergisi ise gördüğü ilgi üzerine 15 Ocak 2014'e kadar uzatıldı.
Festival yöneticileri, her yıl festival programının Boston'da yaşayanların büyük ilgisini çektiğini ve yapılan tanıtım kampanyalarıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da altı haftayı aşan bir sürede hedefledikleri gibi 200 binin üzerinde kişiye ulaştıklarını belirtirken, gördükleri ilgiden ve festival programının beğeni kazanmasından memnun olduklarını kaydettiler.
Festival direktörü Erkut Gömülü, festivalin ana sponsorları olan Türk Kültür Vakfı'na (TCF), Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Türk Tanıtma Fonu'na, Türk Hava Yolları'na ve başta Türkiye'nin Boston Başkonsolosluğu, Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Boston Üniversitesi Howard Thurman Merkezi ve Boston Goethe Enstitüsü olmak üzere festivale destek veren tüm kurum ve kuruluşlar ile festivalde yer alan sanatçılara ve katılımcılara teşekkür ettiklerini söyledi.

Gömülü, gelecek yıl 29 Ekim-15 Aralık günleri arasında düzenlenecek olan 19. Boston Türk Festivali'nin programıyla ilgili hazırlıklara başlandığını da bildirdi.
Festival programı hakkında daha fazla bilgiye "www.BostonTurkishFestival.org" web sitesi adresinden ulaşılabilir.
Kaynak: AA