Sancaktepe Kışa Hazır

Sancaktepe Belediyesi, soğuk ve yağışlı hava sebebiyle ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı tüm önlemlerini aldı.

Sancaktepe Kışa Hazır
Meteoroloji'nin kar uyarısı sonunda 45 personel ve 22 araçla olumsuz hava şartlarından etkilenmemek için çalışmalar yürütülüyor.
Sancaktepe Belediyesi, kış şartlarında vatandaşların kolay ve güvenli ulaşım yapabilmeleri için çalışmalarına başladı.

Kar ve buzlanma ile mücadele konusunda gereken araç ve gereçlerin sağlandığı ilçede kış şartları alınan tedbirlerle aşılıyor. Sancaktepe Belediyesi tarafından görevlendirilen araç ve ekipler, kar yağışı sebebiyle kapanma ihtimali yüksek olan ana cadde ve otobüs güzergahlarında hazır bekliyor. Ekipler, kar çalışmalarında önceliği ulaşım yoğunluğu olan bölgelere veriyor.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için Sancaktepe Belediyesi olarak, 45 personelimiz 3 adet önden küreme aracı, 3 adet tuzlama robotu, 2 greyder, 8 kamyon, 6 adet dekoloader (kazıcı) ile ekiplerimiz 24 saat hazır vaziyette bekliyor. Acil müdahale gereken durumlarda vatandaşlarımız Sancaktepe Belediyesi’nin 622 33 33-311 11 11 numaralı telefonlarını arayarak bilgi verebilirler” açıklamasında bulundu.

Başkan Erdem, vatandaşların araçlarını karla mücadele yapan ekiplerin çalışmalarını engellemeyecek şekilde park etmesi gerektiğin de belirterek, “Personelimizin hizmet ve faaliyetlerini herhangi bir aksaklığa meydan vermeden yürütmelerini ve vatandaşlarımızın da hava koşullarını ve uyarıları dikkate alarak belirtilen konulara hassasiyet göstermelerini önemle rica ederim” diye konuştu.

Başkan Erdem, yurtta etkili olan kar yağışı için, “Vatandaşlarımızın hava koşullarından kaynaklanan herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması, genel hayatını olumsuz etkileyecek ve onları mağdur edebilecek durumların ortaya çıkmaması, halkımızın can ve mal güvenliğinin temini için; tüm kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve sorumluluk anlayışı içerisinde mevsimsel plan ve tedbirlerini bir kez daha gözden geçirmeleri gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA