Bu Köyde Organik Ürünleri Turistler Yetiştirecek

Ağlasun ilçesinde bulunan Sagalassos Antik Kenti yakınlarındaki Yeşilbaşköy köyünde yapımına başlanan bungalov ahşap evler, ekoturizm kapsamında Akdeniz bölgesine gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak.

Yeşilbaşköy Belde Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 400 rakımlı Toroslar'ın eteklerinde proje kapsamında 8 bungalov ahşap ev yapıldığını, evlerin 1 ay içerisinde bitirilmesinin planlandığını söyledi.

Yaklaşık 75 metrekare büyüklüğünde ve 2 katlı yapılan evlerde mutfak, oturma odası ve yatak odası bulunduğunu, her türlü konforun düşünüldüğünü anlatan Akıncı, proje tamamlandığında örnek bir çalışma olarak sunulabileceğini kaydetti.

- Domates yetiştirip antik kenti gezebilecekler
Evlerin 4 mevsim açık kalacağını, Antalya, Isparta ve Burdur'a gelecek yerli ve yabancı turistlere hitap edeceğini dile getiren Akıncı, "Buraya gelecek turistler evlerin önündeki tarım alanlarında domates, biber, maydanoz ve yeşillik yetiştirebilecek, Sagalassos Antik Kenti, tarihi su değirmeni ve İnsuyu Mağarası'nı ziyaret edebilecek. Toprakla haşır neşir olup organik ürün yetiştirebilecekler" dedi.

Akıncı, Antalya'yı her yıl sadece uçakla yüzbinlerce turistin ziyaret ettiğini, Burdur'un da Antalya'ya 90 kilometre ve 1 saat mesafede olduğunu kaydetti.

Antalya'ya gelen turistlerin bir kısmının uçaktan indikten sonra her şey dahil sistemindeki otellere gittiğini, tatilinin ardından ülkesine döndüğünü ifade eden Akıncı, şöyle konuştu:
"Turistler bazı otellerde çok ucuza kalıyor ancak artık sadece deniz, kum ve güneşten sıkıldılar. Amacımız Antalya'ya gelen insanları bir ya da iki günlük bile olsa alternatif turizm kapsamında Burdur'a getirebilmek. Burada 1-2 gün doğayla baş başa kaldıktan sonra dönebilecekler."
Akıncı, kazı çalışmalarının 1990 yılında başladığı ve her yıl yaklaşık 40 bin turistin ziyaret ettiği Sagalassos Antik Kenti'ni ön plana çıkartarak bölgenin tanıtımını sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.
- Projeyi BAKA destekliyor
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından desteklenen projenin Antalya, Burdur ve Isparta arasında kalan ve "mutlu yaşam bölgesi" denilen alanda hayata geçirileceğini kaydeden Akıncı, "BAKA bölgemize çok güzel yatırımlar yaptı. Biz de alternatif turizmi geliştirme mali destek programı çerçevesinde yaklaşık 400 bin liralık bir projeyi kendi şirketimiz adına hayata geçiriyoruz. Bu paranın yarısını BAKA hibe ediyor" diye konuştu.

Kaynak: AA