Çekerek Doğalgaz İstiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın, nüfusu 10 bini aşan yerlere müracaat halinde BOTAŞ'ın doğal gaz hattı götüreceğini söylemesi üzerine harekete geçen, Yozgat'ın Çekerek ilçesi, doğalgaz gelmesi için müracaat eden 8 ilçe arasına girmeyi başardı.


Bakanlar Kurulu kararıyla ilçelerden nüfusu 10 bini aşan yerler varsa onların elektrik abonelerinin yüzde 60'ının müracaat etmesi halinde BOTAŞ'ın doğal gaz iletim hattını götüreceğini söylemi üzerine harekete geçen Çekerek Kaymakamı Kürşat Atak, kurum amirleri, işadamları ve esnaflara yönelik çeşitli toplantılar düzenledi.

Düzenlenen toplantıda, ilçeye doğalgaz getirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunulduklarını ifade eden kaymakam Atak, ilçenin Türkiye genelinde başvuran ilçeler arasında, 8 ilçe arasına girmeyi başardığını söyledi.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Atak, şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlar Kurulu kararı ile doğalgaz Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için yürürlülüğe konulan BOTAŞ tarafından Nüfusu 10 bin'in üzerindeki yerleşim yerlerine doğalgaz verilmesi uygulamasına 6 aylık bir mücadelenin emeği ile Çekerek ilçemize de mutlu sona gelmiş bulunmaktayız.

202 ilçe arasında başvuru yapan 8 ilçeden biriyiz. İlçemiz için ilgili düzenleme kapsamında kayıtlı 3 bin 666 elektrik abone sayısının yüzde 60'ına tekabül eden 2 bin 193 abone sayısının müracaat etmesi yeterli iken son gün itibariyle 2 bin 263 müracaat rakamına ulaştık.

Vatandaşlarımız gösterdikleri duyarlılık ve destekler sayesinde gerekli olan müracaat sayısına ulaştık ve başvurumuzu yaptık. Doğalgazın Çekerek ilçemize gelmesi için elinden gelen gayretleri esirgemeyen bu şirin ilçenin güzel insanlarına şahsım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum Doğalgaz'ın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: AA