Silvan'da El Emeği Göz Nuru Ürünler Beğeni Topluyor

Diyarbakır'ın Silvan Kaymakamlığı tarafından SODES projesi kapsamında kurulan Farkin Aile Destek Merkezi'nin 'Silvan Geleceğini Arıyor' çalışması kapsamında dikiş nakış kursu öğrencileri tarafından üretilen ürünler beğeni topluyor.

Silvan'da El Emeği Göz Nuru Ürünler Beğeni Topluyor

Silvan ilçesi YİBO bahçesi içerisinde açılan Farkin Aile destek Merkezi dikiş nakış kursunda eğitim gören 20 kursiyerin 5 aylık kurs döneminde yeteneklerinin geliştirildiği belirtildi. Dikiş Nakış Kurs Öğretmeni Süheyla Manaz, 5 aydır kursun devam ettiğini, kursiyerlerin yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlandığını, kursiyerlerin yaptıkları kıyafetleri özenle ve ustalıkla yaptıklarını, işledikleri ürünleri günlük hayatta kullandıklarını belirtti.

Kadınlara bu tür kursların çok faydasının olduğunu, genç kızların kendileri için çeyizlik eşya yaptıklarını, kursiyer ailelerin de kursun faaliyetlerinden memnun kaldıklarını ifade eden Manaz, amaçlarının kursiyerlerin meslek sahibi olmalarında rehberlik etmek, kursiyerlerin donanımlı yetişmeleri sağlamak olduğunu kaydetti

Kurslarda yeteneklerinin geliştirdiklerini söyleyen kursiyer İpek Güneş, kursu aksatmadan 5 aydır devam ettiğini söyledi.

Güneş, "Dikiş nakış makinesinin nasıl çalıştırıldığını bilmezdim, bu kursta öğrendim. Eğitmenimiz sabırlı ve çok cana yakın. Bu kursa geldiğim için çok memnunum. Sabah erkenden bu kursa katılıyorum. Bu kurslar sayesinde kendimi ve el becerimi geliştirdim" dedi.

Sadiye Seyka isimli kursiyer ise kursta çok güzel elbiseler dikmeyi öğrendiğini söyledi.

Seyka, "Makineleri kullanmayı öğrendik. Eğitimlerimizi tamamladıktan sonra ekonomiye yönelik çalışmalar yaparak ekonomik özgürlüğümü kazanmak istiyorum. Burayı çok seviyorum. Burada hepimiz kardeş gibiyiz. Aile ortamı var burada, bu çalışmalarımızda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu

Kurs eğitmenleri, kursiyerler ve aileleri faaliyet ve çalışmalardan çok memnun olduklarını belirterek, bu çalışmalarda başta Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay’a teşekkür ederek emeği geçenlere minnettar olduklarını ifade etti.

Dikiş nakış kursu kapsamında etek, elbise, üst kıyafet, havlu, kenar işlemeleri, kırlent, saten takımı üretildiği belirtildi.
Kaynak: İHA