Kırıkkale Üniversitesinde 'Fransa'da Eğitim' Konulu Konferans Düzenlendi

Kırıkkale Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Fransızca Mütercim-Tercümanlık Bölümü tarafından "Fransa'da Eğitim" konulu konferans düzenlendi.


Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yahya Kemal Konferans salonunda düzenlenen konferansta, Fransa Büyükelçiliği Campus France Türkiye Sorumluları Nora Chatti-Sağkol ve Yadigar Pala'nın sunum yaptığı bildirildi.

Yadigar Pala, buruda yaptığı açıklamada, Fransa'da yapılan lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri sonrasında öğrencilerin tüm dünyada denkliği olan bir diplomaya sahip olabileceklerini ifade etti.

Fransa'da eğitim gören tüm öğrenciler için hak eşitliğinin mevcut olduğunu bildiren Pala, şunları kaydetti:

"Örneğin kendi ülkesinin mensupları olan öğrenciler ve yabancı öğrenciler arasında hiçbir ayrım yapılmıyor. Maddi durumuna bakılmaksızın tüm öğrencilere kira yardımı ve ulaşım indirimi verilmektedir. Ayrıca öğrenciler kayıt esnasında yapılan sigortadan bir yıl boyunca faydalanabiliyor. Ancak bunlar Fransa'da görülecek bir eğitimin ücretsiz olduğunu ifade etmiyor. Elbette bu eğitimin de belirli bir masrafı var. Bizler tüm öğrencilerimizin faydalanabileceği 117 burs programı dahil olmak üzere eğitimlerinin diğer süreçlerinde onlara yardımcı oluyoruz."

Konferansın ardından Fransız Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Polat tarafından katılımcılara hediye verildi.

Kaynak: AA