Vatani Göreve Elleri Kınalı Uğurlandılar

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde askere giden gençler, anneleri tarafından ellerine kına yakılarak uğurlandı.


Karakoyunlu Belediyesi tarafından askere giden 15 genç için bir düğün salonunda eğlence programı düzenledi.

Programa askere giden gençler, aileleri ve yakınları katıldı.

Programda askere giden gençlerin arkadaşları tarafından çeşitli oyunlar oynandı ve gösteriler sergilenerek, müzik eşliğinde halay çekildi. Daha sonra asker anneleri çocuklarının ellerine kına yakarak, nazardan koruduğuna inanılan üzerlik otu yaktı.

Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziya Ali Deliktaş, burada yaptığı konuşmada, gençlere moral vermek için böyle bir eğlence programı düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Gençlerimiz ana kucağından ayrılarak peygamber ocağına gidiyorlar. Peygamber ocağı ana kucağından çok çok emniyetli bir yerdir. Bu gençlerimizi kutluyorum. Kutsal vatani görevini yaparak sağ salim dönecekler inşallah bu gençlerimizin düğünlerini de burada toplanırız inşallah. Bu ay yıldızlı bayrağımıza, güzel vatanımıza hepimizin canı feda olsun. Bizler bu ülkenin savunmasında her zaman gözümüzü kırpmadan canını veren bir zihniyete sahibiz. Herkesin aynı düşünce ve aynı duygularla hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım bu güzel eğence programı gençlerimiz için moral olmuştur."

Asker annesi Fatma Şıktaş da oğlunu askere gönderdiği için gururlu ve mutlu olduğunu hem sevinçli hem de hüzünlü olduklarını ifade ederek, "Oğlum vatana kurban olsun. Evlatlarımızı büyütüp, vatanımızı korumaları için askere gönderiyoruz. Bu bizim için büyük bir gururdur" dedi.

Kaynak: AA