Antalya'da 'Rus, Ukrayna ve Türk Kültür Dostluk Şenliği'

Antalya'da düzenlenen “Rus, Ukrayna ve Türk Kültür Dostluk Şenliği” yoğun katılımla başladı.


Rusya Dostluk ve Kültür Derneği, Ukrayna Ailesi Derneği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Deepo Outlet Alışveriş Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen şenlik Antalya Vali Yardımcı Recep Yüksel, Deepo AVM Genel Müdürü Cem Livanelioğlu, Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Viktorya Parlak ve Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina ile çok sayıda Rus ve Ukraynalının katılımıyla Deepo'da başladı.

Deepo AVM Genel Müdürü Cem Livanelioğlu bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri şenliğe olan ilgiden dolayı memnun olduğunu söyledi.

Antalya'da yaşayan Rus ve Ukraynalı ailelerin sayısının oldukça fazla olduğunu kaydeden Livanelioğlu, "Antalya'da yerleşik şekilde yaklaşık 40 Bin Rus ve Ukraynalı aile var. Bizim Türk erkekleri ile evlenenler olmuş. Biz de bu kültürü yaşayan Ruslarla ortak bir etkinlik yapmak istedik. Bunu daha da büyütüp Moskova’da, Kiev’de yapmak isteriz" şeklinde konuştu.

KÜLTÜR KÖPRÜSÜ OLUŞTURDU
Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina ise bu yılki programın oldukça zengin olduğunu söyledi.

Özellikle çocuklarla ilgili program hazırladıklarını da belirten Sorokina, "Bu yıl 4’üncüsü yapılan şenliğimizin programı çok zengin. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ebru sanatı ile çalışma yapacak. Rus ve Türk çocukları animasyon gösterileri yapacak. Rus kadınlar yufka açacak. Bu şenlik Rusya ve Türkiye arasında köprü oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

GÜLSÜM ANNEYE İLGİ
Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrasında felç olan 'Umut' adlı gencin koruyucu anneliğini yapan Gülsüm Kabadayı da şenliğe katıldı.

Rus ve Ukraynalı kadınlarla bir süre sohbet eden Kabadayı, Rus ve Ukraynalı annelerin ilgisinden memnun olduğunu belirtti.

Açılışın ardından alışveriş merkezi zemin katında kurulan stant üzerinde gösteri yapan çocuklar dans ederek eğlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Orkestrası da Rus ailelere mini bir konser verdi.

Beş gün sürecek şenlik programında 4 Aralık Çarşamba günü Rus ve Türk kadınları arasında yufka açma yarışmasının düzenleneceği bildirildi.

Kaynak: İHA