Akdağmadeni İlçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Akdağmadeni İlçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen törene Kaymakam Ahmet Yıldız, Garnizon Komutanı Yusuf Özkan, Belediye Başkanı Suphi Daştan, Cumhuriyet Başsavcısı Dilek Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Vekili Ersoy Ceylan, daire müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız, Kurtuluş savaşı sadece bağımsızlık için yapılan bir mücadele değil, bir egemenlik mücadelesi olduğunu belirterek, “Atatürk, Cumhuriyeti kurarken siz öğretmenlere çok güvenmiştir. Atatürk, Cumhuriyeti kurarken gençlere emanet etmiş. Aslında gençleri yetiştiren siz öğretmenlere emanet etmiştir. Sizler bir müteahhit gibi yeni nesiller inşa etmektesiniz. Bu nesil aklı ve bilimi kullanan inançlı her zaman doğrunun ve adaletin yanında olan nesil yetiştirmektesiniz” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Vekili Ersoy Ceylan, eğitime desteğinden dolayı İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız ve Belediye Başkanı Suphi Daştan’a plaket verdi. Akdağmadeni’nde mesleğe yeni başlayan 125 Öğretmen mesleğe giriş yemini etti. Programda öğretmen konulu kompozisyon, şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, Garnizon Komutanı Yusuf Özkan, Belediye Başkanı Suphi Daştan tarafından verildi.

Kaynak: İHA