Daka'dan Çin'e Çalışma Ziyareti

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu üyeleri, Çin Halk Cumhuriyeti'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi.


DAKA'dan yapılan yazılı açıklamada, DAKA üyelerinin 2013 yılı çalışma programı kapsamında, Çin'de çeşitli temaslarda bulunarak, Şanghay ve Pekin şehirlerini ziyaret ettiği bildirildi.

Heyetin ilk olarak Şanghay kentinde Türkiye Cumhuriyeti Şanghay Başkonsolosluğu'nu ziyaret ettiği, Ticaret Ataşesi Bilgehan Şaşmaz ile değerlendirme toplantısı yaptığı belirtilen açıklamada, Şanghay'da ayrıca Türkiye-Çin İşadamları Derneği ve Dünya Türk İş Konseyi, Asya Pasifik Bölge Komitesi üyeleriyle de görüşmeler yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, verimli geçen toplantıda Türk işadamlarıyla bu ülkeyle ticaret konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Ziyarette, Şanghay'da düzenlenen 15. Çin Uluslararası Endüstri Fuarı ziyaret edilerek, madencilik, yenilenebilir enerji başta olmak üzere, diğer potansiyellerin değerlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Heyet ayrıca Bitlis Valiliğince yürütülen Nemrut Jeopark Projesi çalışmaları için model niteliğinde olan Pekin Jeopark uygulama alanını da ziyaret ederek, proje hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Çin'in başkenti Pekin'e geçen heyet, Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli ile görüştü. Heyet buradaki görüşmelerin ardından Türkiye'ye döndü."

Ziyarete DAKA yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş ile DAKA uzmanlarının katıldığı bildirildi.

Kaynak: AA