Büyük Düşes Teresa Nizip'te (2)

Gaziantep’in Nizip ilçesinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteyner kenti gezen Lüksemburg Büyük Dükü Henri’nin eşi Büyük Düşes Maria Teresa, Suriye ile ilgili uluslararası bir çözümün oluşmasını umut ettiklerini söyledi.

Türk hükümetine, Türk Kızılayı’na ve UNICEF’e kamp için teşekkür ettiğini belirten Teresa, “Ziyaretimizde elimiz boş gelmedik. 250 bin dolarlık fon ve gıda kartları için 250 bin Euro getirdik” dedi.

Teresa, Gaziantep’in Nizip ilçesinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteyner kenti gezdi. Burada kamp yetkililerinden bilgi alan Teresa, aşı yapılan çocuklarla ilgilendi ve sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Çocuklar tarafından hazırlanan tiyatroyu da ilgiyle izleyen Teresa, temaslarının ardından Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile birlikte basın açıklaması yaptı. Burada konuşan Teresa, Suriye’de yaşanan olaylara çok üzüldüklerini ve Suriyeli vatandaşların acılarını paylaştıklarını belirtti.

Suriye’de yaşanan trajedinin kendilerini etkilediğini aktaran Teresa, “Türk hükümetine, Türk Kızılayı’na, UNICEF’e bu güzel kampı yaptıkları için gerçekten teşekkür ediyoruz. Ziyaretimizde elimiz boş gelmedik. 2 zarfla geldik. Zarfların birinde 250 bin dolarlık fon var UNICEF aracılığıyla yaptırılacak okul için kullanılacak. Acil ihtiyaç olduğunu öğrendik. Aynı zamanda Dünya Gıda Programı aracılığıyla elektronik gıda kartlarının yaptırılması için 250 bin Euro’luk diğer bir yardımımız daha olacak. Ülkem adına şunu söyleyebilirim. Lüksemburg ve diğer vatandaşlarım adına şunu söyleyebilirim. Gerçekten acınızı anlıyoruz. İçinizde bulunduğunuz zorlukların farkındayız. Umudumuz uluslararası bir çözümün oluşması” değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA