Hüsamettin Korkutata: Bu süreci kimse engelleyemez

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan ‘Sosyal Gündem’ programının canlı bağlantı kurduğu Bingöl eski Milletvekili Hüsamettin Korkutata, Diyarbakır’da dün yaşanan tarihi buluşma ve çözüm süreci ile ilgili açıklama ve görüşlerini aktardı.

Hüsamettin Korkutata: Bu süreci kimse engelleyemez
Beyaz TV'de yayınlanan Fatma Korkutata'nın yönetmenliğini yaptığı Sosyal Gündem'e konuşan Hüsamettin Korkutata'nın konuşmasının detayları:

Diyarbakır ve ülkemiz bugün tarihi bir gün yaşadı. Tarih bunu altın harflerle yazacaktır. Zira bugün Anadolu 'daki insanların bir arada yaşayabileceğinin örneği ortaya kondu. Mesut Barzani bir tarafta Sayın Başbakan bir tarafta yıllarca ülkesinden kopmuş gitmiş kaçak durumuna düşmüş ve artık Şivan Perver misafir perver değil bir vatanperver gibi burada konuştu. Ve halk gayet memnun, mesut herkes ağlıyor, gözyaşlarını tutamıyor gerçekten insanlar anladı ki bugüne kadar hakikaten dökülen kana yazık, giden canlara yazık bundan sonra bu olmasın. İnsanlar birlik ve beraberlik içinde yaşayabilirler.

Sayın başbakan her şeyden önce makul, onurlu ve iradesini samimiyetle ortaya koyan bir tutum içindeydi. Bunu herkes böyle gördü. Zira bu güne kadar gelmiş geçmiş başbakanlar içinde elbette ki bu sorunu çözmek isteyen insanlar olmuştur. Ama hiç kimse bu riski göze alamadı. Yani, “baldan zehir olsa içeceğim, her ne pahasına olursa olsun yapacağım” diyen bir irade ilk defa burada beyan edildi. Bu bir samimiyetin ifadesidir. Bu gibi meselelerde samimiyet olmasa hiçbir şey olmaz. Çünkü Kürt halkı yıllar yılı aldatılmış, oyalanmış ve neticede bir şey çıkmamıştır. Çünkü karşıdaki insanlar bir rant ve risk peşinde olmuşlardır. Dolayısıyla netice de almamışlardır. Bugün başbakan 'ın bu tavrı bu ortamı oluşturması samimiyetinin ifadesiydi.

Mesut Barzani birçok ülke tarafından horlanan bir insandı. “Buyurun” dedi. Çünkü bu ülkede Kürt meselesi bu ülkede yaşayan herkesin meselesidir.

'Bu süreci kimse engelleyemez '
Bu bir süreçtir. Bu devam edecektir. Daha eksikler var bunların da giderilmesi lazım bizim aslında gördüğümüz şey şu; Başbakan 'da bu irade var. Bu devlette de bu irade bundan sonra olacaktır. Kimse bu sürecin önünde de engel olamaz bu saatten sonra. Çünkü halk istiyor.

Bana göre hiçbir şey bu süreci durdurmamalıdır. Kim bu süreci durdurmaya kalkarsa altında kalır. Hangi siyasi tarafta, hangi siyasi partide olursa olsun bu süreci durdurmaya kalktığı zaman bu halktan dersini alacaktır.