Kırıkkale'de Muharrem İftarı

Kırıkkale Yöresi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği ile Türkmen Alevi Bektaşi Derneği tarafından Hasandede beldesinde Muharrem ayı dolayısıyla iftar yemeği düzenlendi.


Hasandede Cem Evi'nde düzenlenen etkinliğe, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, KALENDER Başkanı Şuayip Demir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Kolat, burada yaptığı konuşmada, iftara katılmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, böylesi sıcak bir ortamda bulunmanın güzel bir duygu olduğunu kaydetti.

Muharrem ayı dolayısıyla bir araya geldiklerini ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:

"Muharrem ayı bilindiği gibi savaşın haram olduğu aylardan biridir. Ancak bu ayda maalesef bütün İslam alemini yasa boğan, Hazreti Hüseyin ve 70 kişinin şehit edildiği aşure günü de bu ay içerisinde Muharremin 10| günüdür. Savaşmanın yasak olduğu bir yerde siz en büyük katli yapıyorsunuz. Bütün İslam alemini yasa boğuyorsunuz. Bu çok büyük bir acı. Bütün Müslümanlar bu acıyı her yıl ve her zaman duymuştur ve duymaya da devam ediyor. Bu tür acılar bizim birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu, insan olmamızın gerektirdiği vasıfları çağrıştırması bakımından da ibret vesilesidir. Ülkemiz, her geçen gün birbirimizi daha iyi anlamanın, tanımanın, birbirimizi tanıdıkça da birbirimiz için tehlike olmadığını, dost olduğumuzu, kardeş olduğumuzu bildiğimiz bir noktaya doğru daha da iyi bir şekilde gidiyor. Hepimiz kardeşiz, dostuz. Bugün burada yapılan dualar, konuşmalar bütün bunlar bizim kardeşliğimizi, dostluğumuzu, birliğimizi pekiştiren unsurlardır."

Konuşmaların ardından yemek yendi, dualar okundu.

Kaynak: AA