'Uluslararası Yatırım Pozisyonu, Cari İşlemler Dengesi ve Denge Döviz Kuru' Konferansı

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, ülkenin geleceğini emin ellere bırakabilecek gençler yetiştirmek için yalnızca ders kitaplarının yeterli olmadığını belirterek, sürekli kendini yenileyen, sorgulayan, araştıran gençler yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince düzenlenen "Uluslararası Yatırım Pozisyonu, Cari İşlemler Dengesi ve Denge Döviz Kuru" Konferansı'nda konuşan Soysal, sorgulayan ve araştıran gençler yetiştirmek istediklerini, bu nedenle uluslararası boyutta konferanslar düzenlediklerini kaydetti.

Soysal, "Ülkemizin geleceğini emin ellere bırakabilecek gençler yetiştirmek için yalnızca ders kitapları yeterli değildir. Sürekli kendini yenileyen, sorgulayan, araştıran gençler yetiştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Subidey Togan da ihracatı arttırmanın yolları, dış borçlar ve cari işlemler dengesi, Türkiye'nin yükümlülükleri ve varlıkları konularından bahsetti.

Kaynak: AA